Акиф Акиф гостува в дома на Радка и Никола Запрянови в Деня на християнското семейство

Градоначалникът Акиф Акиф посети семейството на Никола и Радка Запрянови по случай Деня на християнското семейство – 21 ноември. Дядо Никола и баба Радка живеят в Момчилград вече близо 70 години, като са съответно на 84 и 85-годишна възраст. Те посрещнаха с радост кмета на града, не скриха задоволството си от изненадата му навръх християнския празник Въведение Богородично.

Акиф Акиф разговаря със семейството за развитието на Момчилград през годините, реализираните инвестиции и сподели част от намеренията си за бъдещата визия на общинския център. Никола Запрянов пожела успешен мандат на кмета. Оцени го като управник, който поема отговорност и показва експедитивност при вземане на решения. Момчилград според него расте с всяка изминала година и няма нищо общо с облика си от 70-те години на миналия век, когато кара трудовия си стаж като електротехник в местното Енерго. Трудно си обяснява агресивното поведение на младите хора днес, свързва го с насилието, показвано в медиите и във филмите. Препоръчва им внимателно да начертаят своите стъпки в живота.

Дядо Никола следи изкъсо строително-монтажните работи по водния цикъл на Момчилград, надеждата му е след приключването на проекта тротоарите и улиците да бъдат напълно възстановени.

Кметът подчерта, че в Момчилград и региона християни и мюсюлмани векове наред са живели задружно, празнували са заедно религиозните си празници, делили са обща софра. Той дари на възрастното семейство хранителни продукти и им пожела здраве, дълголетие и взаимно разбирателство.

На днешния ден народът ни гадае какво ще е времето през цялата следваща година. Ако времето е топло и слънчево, зимата ще е люта, лятото ще е сухо, а плодородието - слабо. Ако вали дъжд или сняг, зимата ще е снежна, лятото -  дъждовно, а реколтата - богата.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини