Брюксел замрази парите за околна среда,Водния цикъл на Кърджали се изгражда с пари от София

Изпълнението на Интегрирания воден проект Кърджали няма да спре и за ден,въпреки,че Европейската комисия замрази временно парите по оперативна програма “Околна среда”, каза за Кърджали бг вести ръководителят на проекта инж.Митко Синабов. Той подчерта,че правителството е осигурило средства за непрекъснато строителство. Работи се на 7 места по обекта, като има създадена организация на движението в града.
Ще припомним ,че Интегрпирания воден проект,известен още като Водния цикъл предвижда изграждането на пречиствателна станция,колектори,канализация и водопроводи за 70 млн.лева.Това трябва да стане за срок от две години.Проектът се финансира от оперативна програма “Околна среда” на ЕС.
Инж.Синабов обясни,че програмата не е спряна,а само осребряването на фактури по извършени дейности.Причината за това е задържана кореспонденция от предишното правителство за 3 проекта в 3 града.Синабов каза още ,че подобни административни санкции има за почти всички членки на съюза и става дума за общо 140 проекта.
Максималният срок, в който правителството трябва да даде отговор на писма на ЕК е шест месеца.Министерството на околната среда и водите е подготвило кореспонденцията и се очаква до месец парите от Брюксел да бъдат приведени.Кабинетът “Орешарски” има готовност да финансира проектите за шест месеца,докато постъпят средствата от Европейската комисия.
Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини