Вапцаровци безапелационни шампиони в Ученическите игри

Учениците от СОУ „Н.Й. Вапцаров” станаха шампиони по футбол и в трите възрастови групи в тазгодишното издание на Ученическите игри в Момчилград.  На финала в група 5-7 клас „вапцаровци” надделяха над връстниците си от ОУ „Петър Берон” с 5:3 след изпълнение на дузпи. Батковците им от 8-10 клас постигнаха убедителен резултат с 4:1 над възпитаниците на СОДУ. Третата купа бе спечелена в група 11-12 клас след разгромна победа със 7:1 над ПГТХВП „Св.Св. Кирил и Методий”. Главни виновници за успеха бяха Крисиан Севдалинов и Александър Георгиев, които се отчетоха с по три попадения в противниковата врата.

Купите на победителите бяха връчени от зам.-кмета на община Момчилград Ерол Мехмед. Всички участници в турнира получиха грамоти, а за отборите им бяха осигурени футболни топки. Ерол Мехмед изрази задоволството си от организацията и протичането на турнира. Той поздрави участниците за спортменския дух и пожела на победителите по-нататъшни успехи.

Ръководителят на шампионите пък бе категоричен, че съставите на СОУ „Н.Й. Вапцаров” ще гонят нови успехи на предстоящото областното първенство по футбол.

Ученическите игри в Момчилград ще продължат след Нова година със състезания по баскетбол, волейбол, тенис на маса, бадминтон и шах. 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини