Халифатът се завръща

Халифатът се завръща

Ислямският свят очаква се второ пришествие и световното господство на правоверните.Това е проповядвал един от радикалните имами,срещу които се води дело в Пазарджик.Той призовал вярващите да се борят за връщане на халифата,твърди защитен свидетел.

  Страната ни не остана на страни от световната тенденция.Радикалният ислям търси своето господство на всяка цена.

На 21 юли 2009 г. в Индонезия се събират улеми/мюсюлмански богослови/ от ислямските страни, включително и Турция. Те обявяват завръщането на халифата и  зараждането на единна мюсюлманска държава в света. Поемат ангажимента да възстановят  властта на халифа-духовния водач на правоверните, който стои начело на тяхната общност Уммата. Което е по-важно-те са готови да го посочат. Халифатът е институцията която крепи наднационалния характер на исляма. За мюсюлманите народността и расата нямат значение.Днес едва по десетина процента от жителите на мюсюлманските държави се самоопределят по народност.

 Последният халифат е Османската империя. Нейните султани наследяват титлата халиф от арабите. След като бащата на Турската република Кемал Ататюрк премахва системата на халифата през 1924 г., темата десетилетия наред отсъства от дневния ред на мюсюлманските народи. Набралите скорост през последните години ислямистки движения възкресяват идеята за общ духовен водач на мюсюлманите. За нея работи Осама бен Ладен, а баща му Мохамед дава 12 млн.долара.

 Веста за възкресяването на халифата не бе огласена от световните медии. Тя се появи само в ислямистките сайтове. Информационното затъмнение показва само, че световната цивилизация не е готова да се сблъска с предизвикателствата на ислямския фундаментализъм, въпреки многобройните предупрежения. Защото призиви да се обяви халифат има в Турция, Казахстан, Крим, Кавказ, Палестина, Германия, Франция, дори в сърцето на Европа-Белгия. Създаването на единна мюсюлманска държава е венецът на панислямизма за осъществяване на световно господство. С идването на халифа ще настъпи и Съдния ден за мюсюлманите. Ислямът ще възтържествува над света и ще започне Златния му век.

 В Турция от години действа Партията за ислямско освобождение. Тя е по известна с арабското си име Хизб ут Тахрир ал Ислами. Нейният лидер Йълмаз Челик заяви  през 2005 г. за списание „Темпо”, че основната цел на партията е възстановяването на халифата със столица Истанбул. Халифът щял да се помещава в султанския дворец „Топкапъ”.  Ще издигнем знамето на халифата там където то бе свалено, врече се Челик. Властите отговориха с арести. Само за година бяха арестувани 200 активисти на Партията за ислямско освобождение. Това обаче не може да ограничи дейността й. Тя е част от огромна мрежа на подобни организации в мюсюлмански страни, финансирани от ислямистки пари.

  Друга организация, която се бори за възстановяването на единната мюсюлманска държава със столица Истанбул е „Халифат” на Метин Каплан. Каплан се обяви за Халиф на Кьолн през 1995 г., когато наследи от баща си ръководството на организацията. Тя е създадена в Германия през 80-те години и има само там над 1000 активисти. Каплан се обвинява, че е установил контакти с терористичната мрежа „Ал Кайда”. През 2002 г. немските власти забраниха „Халифат”. От Турция поискаха Каплан да бъде акстрадиран и съден в Анкара за държавна измяна. Германците отказаха заради опасността Каплан да получи смъртна присъда. Едва през 2005 г. когато Турция наложи мораториум на смъртното наказание „Халифът от Кьолн” бе предаден на властите в Анкара. Бе осъден по бързата процедура, но съмишлениците му в Европа остават.

  На Каплан се приписва опита за атентат, при който самолет, тъпкан с експлозиви, трябваше да се разбие в мавзолея на Ататюрк по време на честванията на 75- тата годишнина от основаването на Турската република. Под заплаха бе стохилядно множество събрало се за празника.

  „Халифат” е организация, която има своите последователи и в България. През 2005 г. българското контраразузнаване разкри привърженици на Каплан в Пазарджик. Ромският квартал „Изток” е бил посещаван няколко пъти от един от шефовете на „Халифат” Моамар ал Шекурт. Тук месеци наред върху ромска къща се вее знаме с текст на арабски „Държавата е халифат”. В дома са намерени касети с ислямистки проповеди и призиви за джихад. Арестуван е общинският съветник Райко Живков. На съд е предаден Ахмед Муса Ахмед. Службите установяват, че Халифат има привърженици в Нова Загора, Хасково и Карлово.

  Българските националисти обвиниха за застъпник на Халифата и собственикът на медийната империя „Заман”Фетхулллах Гюлен. Вестникът му излиза в България на български и турски. Гюлен е основател на Съюз на турските журналисти и писатели. Той  създаде  Движение „Гюлен” за интеграция на мюсюлманите в Европейския съюз.

  Опита да се възроди халифата не е неочакван за САЩ. В наскоро публикуван доклад на ЦРУ се прогнозира, че единната мюсюлманска държава ще бъде създадена до 2020 г. Това е един от вариантите за развитие на човечеството, посочен от американските аналитици. Докладът бе публикуван в България в самостоятелна книга. Тя е озаглавена „Светът през 2020 г”.

 В доклада тържеството на халифата е представено в писмо на въображаемия внук на Осама Бен Ладен до негов роднина. Ето какво пише потомъкът на бен Ладен за Запада: ”Те мислеха естествено за петрол и в това отношение бяха в ръцете ни. Докато на пазарите вилнееше несигурност, се понесоха слухове за намеренията на САЩ и НАТО да завладеят петролните полета, за да се предпазят от идването на халифа на власт”. Това не пречи на духовния водач на мюсюлманите да се появи. ”Още преди да бъде провъзгласен за халиф и наследник на Пророка,мир Нему, всички правоверни го почитаха.” Благодарение на халифа „Непрактикуващите мюсюлмани в Европа и Америка осъзнаха истинската си идентичност и вяра”пише в писмото.

  Естествено както може и да се очаква халифът повежда правоверните на джихад. Според карта на ЦРУ България попада в зона, където радикалните ислямисти през 2020 г. са установили базите си и където получават убежище граждани обучени за джихад.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини