Обучават служители на община Момчилград по европроект

Служители на общинска администрация в Момчилград преминават курсове за повишаване на квалификацията. Обученията са финансирани от Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз. Тема на първите занятията бе строителен надзор и контрол по поддръжка на инженерна инфраструктура и обхвана 10 служители от отдел „Устройство на територията, кадастър и регулация”.

Общинарите преминаха специализиран курс, изнесен от софийските лектори Янко Янков и Елена Узунова. Те бяха запознати с ефективни методи за качествено изпълнение на строително-монтажните дейности и взимане на решение по технически въпроси, които да не променят одобрените инвестиционни проекти. Бяха дискутирани въпроси и казуси за опазване на околната среда по време на изпълнението на строителни и монтажни работи по обекта. Лекторите изтъкнаха значението на координация на взаимоотношенията между участниците в инвестиционния процес – проектанти, изпълнителни, представители на месната администрация, представители на държавните контролни органи.

Предстои обучение на 20 души от общинска администрация по чуждоезиково обучение – английски език. Още 54 служители ще бъдат обучени на тема екипна ефективност.

Очакваните резултати от обученията са подобряване професионалната компетентност на служителите на общинска администрация и повишаване качеството им на работа.

Цялостното изпълнение на проекта за квалификация трябва да приключи до 20 май 2014 г.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини