Вяра, любов и уиски. Няма бъдеще (видео)

Обикновена история – необикновен поглед. Първият игрален филм на живеещата в Америка от 18-годишна Кристина Николова (дипломиран оператор и режисьор от университетите в Чикаго и Ню Йорк) е натоварен с автобиографични мотиви, задъхан и искрен.

Филмът ВЯРА, ЛЮБОВ И УИСКИ”, изпраща в Америка. Млада българка на име Нели (Яна Стояновска) търси щастие и „по-добро бъдеще”. Тя намира желаното в очите на Скот (Джон Кийблър). Любовта помежду им става все по-силна и унищожава носталгичните чувства. Животът на Нели се превръща в приказка. Годежът е черешката на тортата с американски привкус. Време е да се появи и отрицателният герой в романтичната история. Мисълта за родната страна и прекрасните спомени отново нахлуват безмилостно в съзнанието й.

Защо пренебрегна миналото и се закле пред неясното бъдеще? Нели се отказва от главната роля в приказката и се завръща у дома – там, където се чувства сигурна, там, където е нейната добра баба, там, където я чакат щурите приятели. Тя среща очите на Вал (Валери Йорданов) – човек от миналото й, който малко по малко се самоунищожава. Младата българка осъзнава, че след заминаването й са се променили хиляди неща. Загубено време или първи опит за отделяне от родните „окови”? Нели намира покой в прегръдките на Вал, въпреки саморазрушителните му навици. Всекидневието им се превръща в избухлива смес от малко вяра, много страстна любов и три пръста уиски.

Празни бутилки, празни надежди, че можеш да избягаш от истинската си същност. Любовта е враг на разума. Заради нея си готов да направиш всичко, заради нея си готов да повярваш и в неизвестното. Вал и Нели живеят за мига, потопени в безгрижието на безотговорното си ежедневие. Това ли й липсваше? Съвсем неочаквано, в България пристига годеникът на Нели – Скот. Разтревожен от дълготрайното й отсъствие, той изминава дълъг път, за да се увери, че жената, която обича повече от всичко на света, е добре. Изправена пред трудността на избора за пореден път, Нели трябва да реши какво всъщност иска от живота и с кого би постигнала желаното. Уреден живот в Америка или неясно бъдеще в България? Скот или Вал? Вяра, любов или уиски? (http://cinebum.eu)

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини