Поетесата Бистра Ранева разговаря с младите хора за опасността от наркотиците

„Децата наркомани са болни деца, грижата и отговорността за тях трябва да бъде на цялото общество”, каза днес в Кърджали поетесата Бистра Ранева, инициатор за създаването на Националното движение „Деца срещу дрогата” през февруари 1998 г., след премиерата на книгата й “Децата, наркоманите”. Срещата с авторката, организирана от Общинския съвет по наркотични вещества - Кърджали и Превантивно-информационният център, премина при изключително голям интерес. „Това е поредната инициатива на Съвета, с която ние осигуряваме възможност на младите хора да се докоснат до различни истории. Г-жа Ранева няма да говори пред вас като лекар, психолог и учен, а като жена и майка, изживяла лична драма с един от синовете си”, каза пред препълнената зала в Бизнесинкубатора Сезгин Бекир - секретар на община Кърджали и председател на Общинския съвет по наркотични вещества.
Бистра Ранева отговори на въпросите на младежите и обясни, че трябва да разговарят откровено за проблемите със своите родители, близки и приятели.„Животът е толкова разнообразен. Насочете усилия и талант за творчество, учене и спорт”, сподели авторката.
Повече от 15 години Бистра Ранева пътува из страната, за да се среща с млади хора, с които влиза в открит разговор, за да им говори за вредата от наркотиците. Поетесата не продава своите книги, тя ги подарява на учениците и знае, че те имат своя положителен ефект. В края на срещата тя призова младите хора от Кърджали и региона да влизат по–често в сайта на Националното движение „Деца срещу дрогата” и изпращат своите творби – рисунки, стихове, есета по темата – дрога, които ще бъдат събрани в специален сборник.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини