Санираха детската градина в Черноочене

Санирана е сградата на целодневна детска градина „Знаме на мира” в Черноочене, която се посещава от над 120 деца, съобщи кметът на общината Айдън Осман. Той допълни, че учебното заведение е оборудвано и с нов парен котел. Дейностите са реализирани по проект „Енергийна ефективност в обществени сгради – V транш“. Това е един от двата проекта, които община Черноочене спечели по Международен фонд „Козлодуй“. Със смяната на парния котел ЦДГ „Знаме на мира“ е първата градина в района, която вече няма да ползва нафта за отопление. За новата горивна инсталация ще се ползват пелети, което значително намалява разходите за гориво, каза кметът на Община Черноочене Айдън Осман. Той допълни, че е предвидено и монтирането на соларна инсталация.

Другия спечелен от общината проект по мярката за високоприоритетна проектна линия за енергийно общинско улично осветление е определен като най-добър от одобрените предложения за подмяна и модернизиране на уличното осветление в 13 общини.

Проектът предвижда подобряване на системата за улично осветление, чрез въвеждане на мерки по енергийна ефективност в населените места на територията на общината. С реализацията старите ще се сменят с нови енергоспестяващи осветителни тела.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини