Ботевци сред стипендиантите по проект „1000 стипендии“

На финалното класиране на проект „1000 стипендии“ през тази учебна година отново ученици от ГПЧЕ „ Христо Ботев“ са сред първенците.

С основна стипендия са отличени учениците Айсун Ахмед Юсуф по предмет  литература (10клас)  и Боян Дафинов Каменов по предмет история (10клас).

Поощрителни стипендии получиха: Гергана Вакарелова (10клас) - литература, Златина Точкова (10 клас) – фотография, Айнур Билял (10 клас)  - Литература,  Надежда Стефанова (11клас) – езикознание и Денис Шакир (11 клас) – математика.

Проект "1000 стипендии" е създаден, за да стимулира ученици от основно и средно образователно ниво в България, които демонстрират интерес към учението, талант в сферата на обществените, естествените науки и изкуството и желание за бъдещо личностно развитие. "1000 стипендии" e поощрение не само на потенциала, дарбата и уменията, но и на оригиналността, аналитичността и стимулиращата образователна среда. Възпитаниците на езиковата гимназия в Кърджали са доволни от предоставената им възможност, използвайки средствата от стипендията да развиват своя талант и насоченост в различни области на познанието. Техният успех е резултат на упорития им труд и на усилията на учителите им, които са не само техни наставници, но и приятели, които умеят да ги насочват и стимулират, така че те в максимална степен да разкрият своя творчески потенциал. Воден от стремежа за постигане на висок коефициент на обществено полезно действие, "1000 стипендии" е планиран като дългогодишен проект и учениците от ГПЧЕ „Христо ботев” град Кърджали всяка поредна година са сред най-добрите отличени в страната.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини