Студенти от Кърджали:Герои под наем ни лъжат!

Студенти протестираха срещу окупацията на университети

Едва десетина студенти се събраха пред филиала „Любен Каравелов” на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” в Кърджали, за да изразят несъгласието си с окупацията на висши учебни заведения в страната. Доминираха младежите. Само една девойка се престраши да подкрепи начинанието им.

Студентите носеха плакати „Герои под наем ни лъжат!”,”Не окупирайте правото ми да уча!”,”Тук се учи!”,”Не на политиката в образованието!”.Младежите заявиха,че са се събрали ,откликвайки на призивите в социалната мрежа Фейсбук и, че не принадлежат към никоя политическа сила.

Имаме братя и братовчеди в други висши учебни заведения в страната,където има окупации.Те искат да учат, но това право им се отнема. Не искаме политически поръчки в университетите , заяви пред медиите Емин Халил, който е студент в Стопанската академия в Свищов.

Искаме занятия. Нашето основно желание е да имаме възможност да учим, да се водят лекции, подкрепи го Юзкан Али от филиала.

На входа на висшето учебно заведение бяха разлепени листовки с пет точки. В тях се твърди, че окупаторите са подменили исканията на студентите ,а те са:1.Образование без такси, 2.Ремонт на всички общежития, 3.Повече пари за библиотеките, 4.По-високи стипендии, 5.Безлихвени студентски кредити.

Студентите събрали се пред филиала заявиха, че не застават зад тези искания. Основното им желание е да учат спокойно.

Георги Кулов

Самотна протестираща

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини