Приключи работата по сценария на “Прометей 2”

Няколко седмици преди световната премиера на научнофантастичния трилър “Прометей” продуцент-режисьора Ридли Скот разкри, че планира да направи директно продължение на филма. Актьорите Майкъл Фасбендер и Нуми Рапас изявиха желание да изиграят за втори път главните роли на Елизабет Шоу и андроида Дейвид, а първоначалните очаквания бяха, че снимките ще започнат до 2014-та година.

Няколко месеца след премиерата на първата част от студиото 20th Century Fox потвърдиха официално, че ще финансират продължението на “Прометей”, но последвалите проблеми със сценария и натоварения график на Ридли Скот поставиха под въпрос бъдещето на продукцията.

През пролетта на 2013-та година се появи новината, че Скот и екипа от студиото “изпитват сериозни трудности с продължението на историята” и това от своя страна породи слухове, че втората част може и да не бъде заснета.

От 20th Century Fox побързаха да опровергаят тези слухове и в началото на тазгодишния летен сезон стана ясно, че към екипа на “Прометей 2” е бил привлечен сценариста Джак Паглен (“Превъзходство”).

През изминалите няколко месеца нямаше нова информация за статута на продължението, но малко по-рано днес по време на разговор със списание “Емпайър” режисьора Ридли Скот разкри, че Паглен вече е приключил с работата си по сценария.

Скот: ““Прометей 2” е вече написан. Първият филм беше страхотно преживяване за мен и с втората част искам да разширим още повече тази вселена.”

Важно е да се отбележи, че въпреки завършения сценарий “Прометей 2” няма да бъде следващия филм на Ридли Скот. В момента 75-годишния режисьор работи по библейския епос “Изселване”, а след това той ще се насочи към научнофантастичния “Вечната война”. Смята се, че в най-добрия случай снимките на втория “Прометей” ще стартират едва след като приключи работата по “Вечната война”.

Тъй като е все още прекалено рано Майкъл Фасбендер и Нуми Рапас са единствените актьори, чиито имена се свързват с “Прометей 2”. Ридли Скот потвърди, че планира да заснеме лентата с триизмерни камери, а очакванията са, че част от снимките ще протекат в небеизвестното английско студио “Пайнууд”.

За момента от 20th Century Fox не разкриват по-подробни детайли за подготвителната работа по научнофантастичната лента.



Източник: cinefish

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини