Пуйката влезе превит на два ката в съда, прокурорът му скърши и крилата

Валентин Руменов Кирилов- Пуйката влезе превит на два ката в съдебната палата в Кърджали с надеждата, че заради здравословното му състояние магистратите ще заменят мярката му “задържане под стража” с домашен арест. Пуйката лежи в следствения арест по обвинение , че на 4 януари т.г. е участвал в опита да бъде обран обществения трезор в Кърджали. Валентин Кирилов е единствения от петимата задържани,който все още търка наровете в следствения арест, след като четиримата му авери бяха освободени.

Обвиняемият влезе в съдебната зала окован с белезници, прихванати за кожен колан. Той пъшкаше тежко и бе сложен да полегне на стол. Пуката видимо страдаше и поиска легло, но то му бе отказано. Позволено му бе обаче да не става при влизането на магистратите.

Според искането на защитата представени пред съдия Балтова, Пуйката трябва да бъде освободен от ареста и да се лекува в къщи. Тримата адвокати на пернинчанина-Ивана Бръмбарова,Христо Караманолов и софиянеца Ивайло Найденов, поискаха окръжния съд да се съобрази с съдебно-медицинска експертиза на Пуйката изготвена в досъдебното производство. Те поискаха да се разпитат лекарите извършили експертизата. Ако тя не се вземе под внимание да се изготви нова.

Прокурор Василева отхвърли исканията на защитата като неоснователни.

Окръжните магистрати постановиха, че извършената при досъдебното производство и отхвърлена от Районния съд съдебно-медицинска експертиза не бива да се вземе под внимание. Те обаче постановиха с голяма бързина да се извърши нова експертиза от д-р Йордан Караиванов. Тя трябва да докаже дали е болен Пуйката и къде следва да се лекува-в домашни условия или в затворническа болница. Експертизата трябва да бъде представена пред съда на 17 октомври.

Според защитата обвиняемият страда от двустранна диксопатия, бъбречно-каменна болест и високо кръвно.

Адвокат Ивана Бръмбарова подчерта,че съдът няма компетенцията на медиците и следва да се вслуша в техните заключения.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини