Организират два пешеходни прехода в европейската седмица на движението

Кърджали за първи път отбелязва Европейската седмица на движението на 12 октомври - събота, от 9,30 ч. с провеждането на два пешеходни прехода.Място на тръгване: двора на СОУ "П.Р.Славейков"И двата похода ще преминат по части от Трансродопския маршрут за пешеходен и велотуризъм на Новото тракийско злато.

Първата група с водачи Ани Панова и Георги Христов ще пресече стената на язовир Кърджали, бившият хотел Акация, село Брош, село Енчец и обратно в Кърджали.
Втората група с водачи Пепа Мавродиева и Васко Визев ще се отправи към централната част на Кърджали и бул.Беломорски към Каменната сватба и обратно в града.За участие в походите са поканени всички любители на природата, планината и активния отдих. Пешеходните походи са част от европейска кампания, подкрепена от Европейския съвет, Евроспорт и Европейската федерация на колоездачите (ECF) за повишаване на мобилността и подобряване на физическото възпитание на хората.
Координатор на MOVE Week за Източна Европа, България и Пловдив е сдружение WOW SPORT. Техни партньори и координатори на инициативата в Кърджали са Габи Тур ЕООД в партньорство със СОУ "П.Р.Славейков".

Повече за кампанията тук: http://www.moveweekbg.info/ По време на походите ще се разиграе викторина с въпроси на природозащитна тематика и ще бъдат раздадени награди - тениски, туристическа литература и сувенири, предоставени от Габи Тур ЕООД.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини