Започват проверки на товарни автомобили и автобуси

Пътна полиция започва проверки на товарни автомобили и автобуси.  Полицейската операция, която започва от днес и ще продължи до 13 октомври, е  организирана от TISPOL и се провежда едновременно във всички страни -  членки, съобщи пресцентърът на МВР.

Операциите за контрол над товарните автомобили и автобусите са заложени в  плана за проверки през 2013 г. поради факта, че при инцидент с участието на  товарни автомобили и автобуси последиците и броят на убитите и ранените са  значително по-големи в сравнение с другите тежки пътнотранспортни произшествия.  Основните причини - неспазване на времето за почивка от водачите, превишения на  скоростта, употребата на алкохол и упойващи вещества, превоз на необезопасени  товари, както и претоварване на автомобилите.

Проверките ще се осъществяват съвместно със служители на  Изпълнителната агенция “Автомобилна администрация”. По време на акцията по  метода “широкообхватен контрол” ще се проверява задължителна застраховка  “Гражданска отговорност”, както и заплатена ли е необходимата винетна такса за  ползване за определен срок на пътищата от републиканската пътна  мрежа.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини