US полицията уби жена след драматична “гонка” между Белия дом и Конгреса

Сградата на Конгреса бе отворена, след полицейската блокада, продължила около час заради "гонка" между полицията и неизвестен нападател и последвали изстрели в близост до сградата.  Районът бе временно отцепен от полицията.

Предполагаемият нападател е бил убит от органите на реда по последна информация. Ранени са двама полицаи.

Убитата е жена, която първо е опитала да премине с автомобила си през заграженията около Белия дом и след като не е успяла е продължила към Конгреса, където след преследване от полицейски коли са се чули изстрелите. Тя е обявена за мъртва, съобщиха от полицията.

Засега няма данни тя да е била въоръжена.

Жената е идентифицирана - Мириам Кери, 34-годишна зъболекарка от Стамфорд, Кънектикът.

В колата й е открито бебе, за което по-рано бе съобщено, че е откарано в болница, защото е било ранено, но състоянието му не е тежко. Последните информации уточняват, че то не е било засегнато. 

Според властите става въпрос за отделен инцидент, а не за терористичен акт.

По-рано, републиканецът конгресмен Джералд Коноли обяви, че "стрелецът е задържан", но повече информация около личността и мотивите му не бе дадена.

Тревога бе обявена и в Белия дом. Не се допускат посетители в момента. Американският президент БаракОбама е бил информиран за случилото се.

Сенатори, намирали се около сградата на Конгреса, са чули най-малко 4 изстрела, след което полицията ги е накарала да влязат вътре и да стоят далече от вратите и прозорците.

Полицейското присъствие е засилено.

Лидерът на мнозинството в Сената Хари Рийд е съобщил за най-малко един ранен при стрелбата. Вероятно става въпрос за пострадал полицай.

Това е написал един от сенаторите в профила си в Twitter.

Припомняме, четвъртък бе ден трети след частичното спиране на работата на американската администрация за първи път от 17 години.

Републиканци и демократи все още се опитват да постигнат съгласие по спорните въпроси около бюджета и да сложат край на "шътдауна".

Председателят на Камарата на представителите на САЩ републиканецът Джон Бейнър е заявил пред колегите си, че ще бъде направено всичко възможно.

Именно него обвини по-рано американският президент Барак Обама за безразсъдното" спиране на работата на американското правителството.

На 1 октомври стотици хиляди американци останаха временно без работа при затварянето на правителствените институции. Страната търпи загуби за милиарди долари.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини