2 °C

ФИ.КОМ 6

Училище за бъдещи майки отваря врати в Кърджали

Училище за бъдещи майки „ДАР” ще бъде открито идващата седмица в Кърджали. То ще е към МБАЛ „д-р.Атанас Дафовски” и е създадено по идея на Теодора Каракостова, заместник-председател в Съвета на директорите на болничното заведение. В Кърджали отдавна бъдещите майки имат необходимост от център в който да получават специализирана здравна информация и практични съвети за своята бременност, раждане, кърмене и отглеждане на своето дете. Сега повечето се информират от Интернет, но е много по-добре те да получават знанията от акушеро-гинеколози и неонатолози, обясни Теодора Каракостова.

За училището е отделена зала на първия етаж в болницата в коридора срещу Инфекциозно отделение. Тя вече е оборудвана с мебели и технически средства за водене на лекциите. Има телевизор, мултимедия и видеоапаратура. Училище „ДАР” се създава със съдействието на завеждащите на Акушеро-гинекологично отделение и отделението по Неонатология към болницата. За лектори в него ще се привличат лекари от двете отделения, както и специалисти педиатри. В перспектива смятаме да каним и лектори от други здравни институции, съобщи Теодора Каракостова.За разгласа на новото начинание ще се разчита на личните лекари в града и на специалистите от болницата в Кърджали. Интересът вече е голям. Любопитното е, че в училището искат да се запишат не само бременни , но и жени, които искат да имат дете . Училището ще работи веднъж седмично и посещенията на лекциите и занятията са напълно безплатни. В плановете на неговите създатели влизат издаването на информационни материали, разпространението на информация в Интернет и създаването на групи в социалната мрежа. Ще бъдат провеждани и конкурси като „Най-красива бременна жена”, „Мис и мистър бебе”, „Най-грижовен татко”, „най-чаровно бебе” и други. Още преди официалното откриване деца от училищата в Кърджали са проявили интерес и подготвят рисунки на тема „Аз, мама и татко” , с които ще участват в своеобразен конкурс.

Нарекохме училището за бъдещи майки „ДАР”, защото детето е най-ценният дар в живота. Искаме да сме в помощ на всички млади семейства, които са решили да имат дете, каза Теодора Каракостова. За финансиране на дейността на училището тя дарява възнаграждението си като заместник-председател на Съвета към Борда на директорите на МБАЛ „д-р.Атанас Дафовски”.

 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 28.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Вълнуват ви предимно семейни въпроси днес, а работата ви е възможно да остане на заден план. Не срещате сериозни затруднения, но за много въпроси ще ви се наложи да изчакате по-благоприятен момент. Просто периодът е неподходящ за активни действия от ваша страна. Не се притеснявайте да говорите открито да чувствата си с близките си хора, те ще ви разберат.
28 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Вземете под внимание очакванията на близките си и работете за тяхното осъществяване. Така ще запазите мира в къщи и ще ви остане време за другите, не по-малко важни задачи днес. С интелигентното си присъствие печелите популярност и налагате идеи, чийто перспектива предстоят.
28 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще намерите елегантно решение на въпрос, който ви притеснява и без да се губите в догадки, ще пристъпите към изпълнението му. Ще се ползвате с доверието на онези, които ви интересуват и чието мнение е важно за успеха ви. Носители сте на новото и много хора ще се съобразяват с вас.
28 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Преминавате успешно през всички трудности, с които ви сблъсква днешният ден. Малко неща са в състояние да ви откажат от целите ви, преследвате ги твърдо и неотменно. Проявете обаче повече постоянство относно въпрос, който косвено ви засяга. Скоро ще оцените предимствата от подобно поведение. Предстои ви среща с човек, когото не сте виждали отдавна.
28 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Най-сетне имате възможност да си отдъхнете. Резултатите от упоритата ви работа и проявеното постоянство ще надхвърлят очакванията ви. Цената на успеха ви е натрупалата се умора. Отдайте се на заслужена почивка. Отделете повече време на семейството си и любимите си занимания.
28 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Време е да загърбите лошото настроение. Не се измъчвайте от черни мисли, а влезнете в откровен диалог, с човек, с когото имате нужда да се изясните. В служебен план не допускайте да ви припишат чужди пропуски. Нека поведението ви в семейството бъде изпълнено с уважение към по-възрастните. Чувствате се все по-добре.
28 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Различни становища по общ въпрос ще ви накарат да заемете по-твърди позиции в защита на интересите си. Покажете се подготвени и с добро отношение към околните, това ще натежи везните във ваша полза. Ще възстановите силите си след здравословните си неразположения и няма да ви липсва енергия за всичко, което желаете.
28 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прекомерната сдържаност в отношения с желан от вас човек едва ли е верния път към сърцето му, за това опитайте да проявите инициативност и е много вероятно скоро да постигнете успех. Ще се изненадате от лекотата, с която успявате да въдворите ред у дома. Авторитетна намеса в подходящ момент ще ви донесе голямо предимство за в бъдеще, а и ще ви накара да се почувствате много добре.
28 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
28 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ще ви стигне за да свършите всичко, което предвиждате. Имате и свободата, и волята и желанието, проявете повече активност. Не пренебрегвайте хората, които са ви помагали да постигнете успеха си, отдайте им дължимото. Простете грешките на близък човек и продължете напред.
28 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Използвайте деня, за да го прекарате сред близките си хора. Нуждаете се осезателно от почивка и разтоварване. Опитайте се да туширате в зародиш евентуален финансов проблем.
28 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Намирате много сподвижници днес, така че няма да сте сами в начинанията си. Откривате нещо полезно, което ще ползвате и за в бъдеще. Ваш близък е на път да постъпи по неразумен начин в личен план, опитайте се да му въздействате. Бъдете по-внимателни в сърдечните си взаимоотношения.
28 ное 2020
Последни новини