„Славейков” очаква министъра на отбраната

Министърът на отбраната Ангел Найденов обеща пред ученици от СОУ „Петко Рачов Славейков” в Кърджали да посети училището, единствено в България с военнополеви лагер. Уверението на министъра бе получено по време на посещение във военното министерство на представителна група ученици от най-голямото училище в Южна България.

Славейковци бяха посрещнати любезно и разведени из сградата на министерството, включително заседателната зала. Докоснаха се до военната история на България. Бяхме стъпили на персийски килими от XIX век и с интерес слушахме разказа за изграждането на сградата и разглеждахме внушителните стъклописи, красящи я отвътре. Също така ни разведоха из дългите коридори на Министерството,по стените на които бяха окачени военни снимки, показващи българската армия и нейните оръжия през годините, споделиха ученици от престижното кърджалийско училище.  

Влязоха и в личния кабинет на министъра, където заедно с министър Ангел Найденов бе и директорът Милко Багдасаров. Учениците разговаряха с министъра за предстоящото от декември въвеждане на теми за начално военно обучение в българските училища.

Осмокласничките Йоанна Димитрова и Стилияна Аврамова взеха интервю от министъра за училищния вестник. С това завърши един учебен час в Министерството на отбраната.

Славейковци разказаха възторжено за посрещането, за интересната програма и бяха впечатлени от обстановката. На излизане те погалиха двата лъва в министерството. Преди да тръгнем ни разказаха за едно поверие, според което, ако погалим лъвовете, които стоят от двете страни на централното стълбище, ще се върнем отново там, обясниха учениците.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини