ГЕРБ уволнили 40 свои членове в областта,останалите ги „довършвали” БСП и ДПС

Цвета Караянчева

Близо четиридесет членове и симпатизанти на ГЕРБ в Кърджалийско били уволнени по време на мандата на Бойко Борисов по инициатива на областния координатор Цвета Караянчева. Герберите били единствената политическа формация,която уволнявала свои хора в региона. Сега оцелелите се прочистват от коалицията БСП-ДПС. Това твърдят активисти на ГЕРБ пред Кърджали бг вести.

 В отговор областният координатор на партията и народен представител Цвета Караянчева заяви, че не може да се ангажира да посочи бройка на членове и симпатизанти на партията, които били освободени по време на мандата на Бойко Борисов. Факт е,че държахме на професионализма на управленските ни кадри. Разделяхме се с наши членове,които не се справяха с работата си в държавните учреждения и не бяха полезни на гражданите, подчерта народния представител. Според нея сега БСП и ДПС се целят в доказали професионализма си управленци. Показателен е случая с областната служба по земеделие.

 Караянчева подчерта,че партията й е оставила на постовете много кадри,заварени от предишното управление. Що се отнася до уволенията, те не се правели през първите месеци на управлението на ГЕРБ ,а едва през 2011 г.,когато станало ясна управленската немощ на освободените. Тези които заварихме на ключови постове,сега се „помилват” и от управляващите, които се опитват да внушат,че са кадри на ГЕРБ,поясни Караянчева.

Тя разпространи чрез страницата си във социалната мрежа Фейсбук нарочен коментар на последните изявления на депутата от Коалиция за България Милко Багдасаров, който публикуваме дословно:

            „С любопитство прочетох изявленията на народния представител Милко Багдасаров, че той и колегите му от управляващото мнозинство са „пожалили” част от ръководителите на държавните институции в Кърджали, вместо ритуално да ги „обезглавят”. За назидание.  Споменава се дори конкретна цифра – 15. Като че ли не става дума за хора, а за уравнения. Не, че сме очаквали друго, но можеха да го направят с повече финес. Все пак социалиститите повече от сто години изучават тънкостите на политическото инженерство.  Ама нейсе. Обидното е друго. Че зад тези 15 и зад останалите, които БСП и ДПС ще отстрелят като пушечно месо стоят реални имена, биографии, кариери. Тези хора имат експертиза, имат достойнство и са защитили професионалното си реноме не пред Високата порта. На техен гръб две политически централи се упражняват в кадруване. С фамозно високомерие другарят Багдасаров дели началниците на държавни структури на оцелели и обречени, сякаш управлението е някакъв „Титаник”. Само дето не е разпоредил последните да си вземат топли дрехи и суха храна за из път. От изявленията му разбираме, че кадровите промени на местно ниво вървят по план, съпътствани от синхронни преговори за изглаждане на различията между коалиционните партньори. Срамна история, или по-скоро истерия. Удивително раболепие и сервилност към една етническа партия, която си е поставила за цел да монополизира Родопите. За няколко години г-н Багдасаров извървя метаморфозата от борец срещу тоталитарния модел на ДПС и бранител на теорията, че левицата е понесла сериозни негативи от участието си в Тройната коалиция до настоящото си поведение на послушен и лоялен партньор, който от време на време се провиква в пресата, че ДПС преяжда с власт и извива ръцете на социалистите, а после покорно се снишава и нарежда пасианса на кадрите, така както му продиктуват от областния съвет на ДПС.  Тия срамни пазарлъци за постове, на които управляващите ни правят свидетели, тия Велчови завери, не са нищо друго освен тържество на политическата поквара.

             Бързо забравихте, г-н Багдасаров, скандала с ген. Делов, и се втурнахте да правите реверанси на ДПС. За жалост, за тази ви продажна политика един ден ще плащате висока цена не само вие  и съпартийците ви, но и всички кърджалийци. Сещате ме за Хаджи Иванчо Пенчович, дето казал „Язък за българския народ ….”, след като подписал смъртната присъда на Левски .Цвета Караянчева.”

Кърджали бг вести

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини