Конкуренция загробва „Билла“ в Кърджали,надеждите за гръцки клиенти увехнаха

"Билла"в Кърджали

Силна конкуренция и обедняването на кърджалийци загробва хипермаркета на „Билла” в Кърджали.”Лидъл” спечели безапелационно надпреварата за клиенти. Последният гвоздей в ковчега се очаква да забие „Кауфланд”.

Не се сбъднаха надеждите на мениджърския екип на „Билла” за наплив на гръцки туристи след отварянето на ГКПП „Маказа”. Посетителите от южната ни съседка са малко и не могат да спасят хипермаркета. За да устои на конкуренцията „Билла” въведе много промоции, смъкна цените и намали персонала, но все още не може да се пребори за оцеляване. Очаква се с отварянето на хипермаркета на „Кауфланд” и последните клиенти на „Билла” да бъдат загубени. Анализатори смятат, че затварянето на хипермаркета е предстоящо.

Това което прави „Билла” неконкурентноспособна е големият наем, който хипермаркета плаща. Според осведомени веригата брои на „Техномаркет” по 40 бона месечно.

Хипермаркета в Кърджали бе открит на 6 декември 2007 г. Прогнозата е , че ще последва съдбата на други десетина магазина от веригата в страната,които бяха закрити,като тези в Силистра, Димитровград и др.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини