Пуйката остава в ареста, смятат го за тартор на грабителите на трезора в Кърджали

Пуйката влиза за следствен експеримент в трезора

Перничанинът Валентин Кирилов-Пуйката остава в следствения арест в Кърджали по обвинение в обира на обществения трезор в града на 4 януари тази година. Районният съд в Кърджали отказа да го пусне под домашен арест, въпреки постъпките на защитата. Пуйката е единственият от петимата обвинени за участие в обира, който търка все още наровете в ареста. Очаква се защитата да поиска от Окръжния съд промяна на мярката „задържане под стража” с по-лека.

Няма основание всички обвинени да са под домашен арест,а само Валентин Кирилов да е в ареста,заяви за Кърджали бг вести адвокатът му Ивана Бръмбарова.

Както Кърджали бг вести писа обвинението подозира Пуйката за тартор на групата, извършила обира на 4 януари. Той е във фокуса на вниманието на властите заради убийство в Перник.

Първи от ареста излезе Росен Драгомиров-Синбад, който лекува бъбреци в дома си. Кърджалийските магистрати постановиха „домашен арест”. Последва го Славчо Мегеров-Магера,който бе заловен на местопрестъплението. Излезе и Хубен Митев. Последен от ареста бе пуснат Явор Воденичаров-Циката.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини