Жълтушенци умеят да се веселят

На традиционния селищен празник в ардинското село Жълтуша се събраха стотици хора от околните села Падина, Еньовче, Бял извор, Седларци и изселници. Сред гостите на събора бе народният представител от ДПС инж. Ердинч Хайрула, който бе посрещнат изключително топло от родопчани. Тук бяха още

кметът на общината Ресми Мурад, главният секретар на Изпълнителната агенция по горите инж. Веселин Райчев, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям, общинският лидер на ДПС в Ардино Изет Шабан.

В своето приветствие кметът на Жълтуша Христо Кехайов отбеляза, че въпреки трудните времена се прави всичко възможно да продължи традицията да празнуват в края на селскостопанския сезон.

„През последните две години обликът на селото ни се промени коренно. Ремонтирани бяха улици и тротоари, в центъра на селото бе построена детска площадка, изградена бе и нова обществена толаетна. До края на година ще започне и изграждането на модерно мултифункционално игрище”, за да могат младите да спортуват”, заяви Кехайов. От името на своите съселяни и лично от свое име той изказа искрените си благодарности към ръководството на общината за съдействието при реализирането на проектите.

Веселието на мегдана продължи до късно. За доброто настроение на жълтушенци и гостите се погрижи  оркестър „Милениум” от Кърджали. Местният любимец – певецът Стефан Терзиев обра аплодисментите със своите изпълнения. В центъра на селото се извиха кръшни хора. Както всеки празник и този не мина без люлки, скари, бири, панаирджийски захарен памук и захарни ябълки. Вечерта в клуб „Фиеста” бе организирано поп-фолк парти с участието на Анжелика.

46-годишният Фенни Алтънсой от Бурса за пръв път идва на селищния събор в Жълтуша. „Много хубав празник. Природата наоколо е много красива, а хората са гостоприемни и сближени”, заяви Алтънсой.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини