Караянчева:От декларацията на БСП лъха бригадирски плам

Цвета Караянчева

Народният представител от ГЕРБ Цвета Караянчева се включи в дебата за Декларацията за националните приоритети в парламента.Предлагаме ви пълния текст на нейното изказване:

Изказване на народния представител от ПП ГЕРБ Цвета Караянчева по време на парламентарните дебати за предложената от БСП проектодекларация за националните приоритети

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

Заразителен бригадирски плам струи от декларацията, която ни предлага БСП. Толкова дитирамби на едно място, липсват и в древногръцката поезия.

Този манифест, колеги, е написан в стил „петилетката в съкратени срокове”. Но освен, че пращи от ентусиазъм, той не съдържа нищо друго освен едни голи пожелания. Подобни лозунги висяха навремето по фасадите на ТКЗС-тата - от типа „Да влезем в комунизма с лъснати обувки” или пък „Да приберем час по-скоро хляба на народа”. Този текст, способен да предизвика умиление у всеки дългогодишен парламентарист, поразително напомня научните трудове на вашия покоен лидер другаря Тодор Живков, които се изучаваха като катехизиса дори в часовете на класния.

От нас, народните представители, се очаква, по спешност, да констатираме проблемите на прехода, да отчетем последиците от кризата, в това число и духовната, да разберем причините за недоверието на гражданите към партиите и институциите, да изразим тревога от социалното неравенство и политическото противопоставяне, да подчертаем необходимостта от промени и да призовем хората да постигнат съгласие по националните приоритети.

Някога в същия дух звучаха пионерските поръчения в училище, с тази разлика, че от това да донесеш цвете в саксия или да предадеш на вторични суровини 5 кг стара хартия, все пак имаше някаква полза. А от тази декларация, не виждам полза никаква. Нейната задача е да легитимира едно нестабилно, неприемливо и опротивяло на хората правителство, а Народното събрание да се съгласи да му сменя редовно пелените, да му замита конфузите и да му осигури щит срещу масовото недоволство на улицата, която скандира „Освинихте ни държавата!”.

Кажете ми, колеги, как ще прекъснете порочните зависимости между бизнеса и политиката, след като позволихте България да се управлява от клана Пеевски и приятелския кръг на Моника Йосифова?! Къде са обещаните от вас 250 000 работни места?! Как да ви повярваме след като за 100 дни успяхте да се отречете от повечето си предизборни обещания!100 само кадрувате брутално.

С лозунги ли ще борим бедността, неграмотността и демографския срив ?! Разбрахме, че увеличението на минималната работна заплата се отлага за неопределено време, а под ускорено икономическо развитие явно се подразбира рестарт на АЕЦ „Белене”.

Тази декларацияе чиста проба параван на золумите, които правителството извърши и ще продължава да върши, докато новата тройна коалиция ни облъчва със захаросани мантри и ни призовава да плеснем с ръце и да се прегърнем в името на националните приоритети.

Този парламент ще остане в историята с неистовите напъни на левицата, ДПС и Атака да се задържат на власт,

на всяка цена.

И понеже вчера г-н Станишев каза, че всеки народен представител ще отговаря пред избирателите си, лично аз не бих искала да съм на мястото на депутатите от левицата, които ще трябва да обясняват на хората си по места какви интереси стоят зад симбиозата им с ДПС и Атака.

И защо левицата предлага изцяло нов изборен кодекс, който премахва принципа на уседналост и връща изборния туризъм, за да угоди на ДПС. С допълнителния втори знак за гласуване реанимирате практиката на контролирания вот.Вместо исканите от хората промени, мнозинството подготвя изцяло нов Изборен кодекс, който няма да бъде готов до края на 2014 г. и който ще приспи вниманието на гласоподавателите, че поправките се бавят, защото са в тяхна полза.

Като народен представител от Кърджали, тази предстояща ревизия на кодекса ме кара да се срамувам заради продажното, сервилно поведение на колегите от БСП. Този грях ще лежи на вашите рамене, колеги отляво, при все, че вие сте с ампутирано чувство за вина.

И накрая, вместо да се тупате в гърдите, че социолозите ви дават преднина, откажете се от празнословието, проявете мъжество, излезте на избори и тествайте подкрепата, която смятате, че народът ще ви засвидетелства. Инак, ще стане като в народната мъдрост „Цървули няма – гайда иска”.

Цвета Караянчева,народен представител от ГЕРБ






 

 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини