Служители на администрацията повишават квалификацията си с европари

В заседателната зала на община Момчилград се проведе началната пресконференция по проект „Повишаване квалификацията на служителите от общинска администрация – Момчилград чрез обучения”. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет 2007 –2013 г.”.

На пресконференцията присъстваха градоначалникът Акиф Акиф, заместниците му Ерол Мехмед и инж. Мехмед Мехмед, началници на отдели и служители от общинска администрация, кметове на кметства  и кметски наместници.

Ръководителят на проекта Джейлан Сюлейман – секретар на община Момчилград заяви, че проектът цели да подобри професионалната компетентност на служителите на общинска администрация и да повиши качеството им на работа. Резултатите ще бъдат постигнати с провеждане на обучения, включващи изграждане на знания и умения за етично делово общуване, прилагане на етичните стандарти при вземане на управленски решения и др.

Предвидени са и специализирани обучения за екипна ефективност , строителен надзор и контрол по поддръжка на инженерна инфраструктура. Служителите от общинска администрация ще имат още възможност за чуждоезиково обучение по английски език.

„С всеки изминал ден ние трябва да развиваме качествата си и да ги усъвършенстваме, ако искаме да затвърдим доверието, което са ни гласували жителите на община Момчилград. От особено значение за нас е да спазваме стриктно законите при административното обслужване и предоставянето на услуги”, заяви кметът Акиф Акиф. Той поздрави служителите от общинска администрация за реализирането на проекта и допълни, че ключът към успеха се крие в екипната работа. Пожела им високо темпо на усвояване на еврофондовете през новия програмен период 2014-2020. 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини