Нова целодневна детска градина отвори врати в Лясково

Нова целодневна детска градина беше открита в чернооченското село Лясково в първия ден на новата учебна година. Нейните възпитаници се включиха в празничната програма на ОУ „Н. Й. Вапцаров“ в селото. Към изцяло реконструираната сграда на бившата полудневна детска градина е изграден нов корпус със занимални, спални помещения, кухненски бокс и сервизни помещения със студио.

Новата придобивка откри кметът на община Черноочене Айдън Осман. Той заяви, че общинското ръководство е откликнало на молбата на десетките родители и допълни, че с това са изпълнили и поет ангажимент пред селото.

„Целодневната детска градина е изградена изцяло със собствени средства и по стопански път”, уточни Айдън Осман.

Новооткритото детско заведение в Лясково се включва в програмата за обхващане на 5-годишните в задължителната предучилищна подготовка. Тя стартира със записаните 22 момченца и момиченца от селото.

Гости на откриването бяха председателят на Общинския съвет Бедрие Газиюмер, кметове на населени места в района, общински съветници, родители и жители на селото.

На територията на община Черноочене училищния звънец днес удари за над 730 ученици.

Денят беше най-вълнуващ за 71-те първолаци, които ще прекрачат за първи път училищния праг.

На територията на община Черноочене функционират едно средно общообразователно училище в Черноочене, 5 основни училища в с. Паничково, с. Лясково, с. Комунига, с. Габрово и  с. Житница, 8 целодневни детски градини и една полудневна.

Община Черноочене запазва организираното ученическо хранене с поевтиняване, извозването на ученици и учители, както и целево дофинансиране на слети и маломерни паралелки

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини