Юношите на „Юнак” паднаха драматично с 4:5 от „Марица”

Кметът Ресми Мурад с футболистите

Малко шанс не достигна на юношите на „Юнак” от Ардино да спечелят една точка в първия си мач от футболното първенство в зона „Пловдив”. В събота на градския стадион възпитаниците на треньора Ферди Велиев загубиха драматично с 4:5 от пловдивския „Марица” в мач от втория кръг на шампионата. Преди началото на двубоя кметът на общината Ресми Мурад дари на младите футболисти на „Юнак” футболни топки и ръкавици, изпратени от изселници от България, които живеят и работят в Швеция.

Срещата, която предизвика огромен интерес сред феновете на ардинци, бе белязана с доста обрати и интересни положения пред двете врати. Сред привържениците бяха кметът Ресми Мурад, председателят на Сдружението за култура и сътрудничество „Егридерелилер” (Ардинци) в Ахмет Кахраман, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям и президентът на „Юнак” Джейлян Муталибов.

През първото полувреме публиката видя пет гола. Домакините поведоха още във втората минута с гол на Даниел Христов. До 20-та минута гостите от Пловдив обърнаха резултата с попадения на Георги Костадинов и Тодор Попов. В 26-та минута капитанът на „юнаците” Озан Муталибов с хубав плътен удар в долния десен ъгъл направи безпомощен Георги Николов – 2:2. Малко преди края на полувремето пловдивчани отново успяха да поведат в резултата, точен за 2:3 бе отново Георги Костадинов.

През втората част играта бе равностойна. В 64-та минута Даниел Христов успя да възстанови равенството. В последните десет минути на мача паднаха нови три гола. В рамките на две минути героят на мача Георги Костадинов реализира нови два гола, и така резултата стана 3:5 за гостите. В 88-та минута новото попънение на домакините от Широко поле Ердоан Юсеин намали резултата. В последната минута на мача централният нападател на домакините Озан Муталибов уцели напречната греда след удар с глава.

Въпреки негативния резултат наставникът на „Юнак” Ферди Велиев остана доволен от старанието на своите млади възпитаници. След 25 годишно прекъсване отново играем в зона „Пловдив”. Отборът все още няма нужния опит. Надявам се от мач на мач да станем по-добри. Не заслужавахме загубата и мисля, че бяхме достоен съперник на своя противник, каза Велиев.

Селекционерът на гостите от Пловдив Тодор Костов поздрави домакините за добрата организация. Имате много хубав стадион, с чудесен терен. Стана хубав и коректен мач с много голове. Отборът ни е един от най-младите в първенството. Всички играчи са родени през 96-97 година. Целта ние да се утвърдим като равностоен на останалите отбори”, заяви Костов.

В следващия кръг отборът на „Юнак" приема „Локомотив”-

Пловдив.

Гюнер Шукри

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини