Ардино открива есенните празници

От 12 до 15 септември община Ардино съвместно с  читалище „Родoпска искра” организират традиционните есенни културни празници. Oчаква се да се съберат хиляди хора от общината, както и ардинчани, които живеят и работят в различни краища на страната и чужбина. Организаторите са предвидели богата културна, спортна  и музикална програма, както и  лунапарк, атрактивни люлки, пързалки.

Официално празникът ще бъде открит в петък от 17 часа с концертна програма с участието на танцовата формация „Балканика” към читалище „Родопска искра” и Ансамбълът за турска народна музика към сдружение „Букет” от Кърджали. От 18.00ч. ще започне концертът на известния поп-фолк изпълнител Орхан Мурад.

 Във фоайето на читалището ще бъде изложена любителска фотоизложба на Гюнер Мюмюн „Чешмите – традиции в Ардино”. За доброто настроение на  всички присъстващи и гости на празника ще се погрижат  Ергюн Мюмюнов и Милена Василева.

 На 14 септември (събота) в парк „Нилюфер”  ще се проведе общински турнир по футбол на малки врати. Клубът за спорт с ученици „Алада” организира градски турнир по шахмат за аматьори пред читалище „Родопска искра”. Победителите ще бъдат наградени с парични награди. Общината и спортен клуб по тенис на маса „Юнак 2005” организират турнир за аматьори в спортна зала „Юнак. В градския стадион от 11 часа ще се изиграе футболната среща от втория кръг на зона „Пловдив”- юноши старша възраст между отборите на „Юнак” и „Марица”.

В Ардино очакват представителни делегации от Р. Турция и Гърция, както и от страната.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини