Плевенско село вдигна паметник на Тодор Живков

Нов бюст-паметник на Тодор Живков беше издигнат в плевенското село Одърне в чест на 102-годишнината от рождението му, както и от 9 септември 1944 г. Събитието уважиха внуците на бившия първи - Евгения Живкова и Тодор Славков.

Площадът на село Одърне събра много хора за откриването на паметника. С това събитие кметът Свилен Огнянов пък изпълни свое предизборно обещание. Паметникът е дело на Милен Иванчев, струва 2000 лева, повечето от които са дошли като дарение. Жители на селото говорят с носталгията за времето на социализма.

„Няма държавник в близкото ни минало, който да е направил това, което той направи за страната”, каза неговата внучка Евгения Живкова, цитирана от бТВ.

На въпрос за актуалните теми тя отговори: „Трябваше да бъде даден толеранс на правителството да започне нормално да работи. Струва ми се, че тези протести, които продължават, наистина са подстрекавани от различни среди, различни кръгове в нашата държава. Това не е добре за никой, защото предстои зима, трябва да се мисли за живота на хората”, заяви тя.

Нов ляв проект може и да има, но той едва ли има бъдеще, смята внучката на бившия първи. Тя призна, че няма планове да се връща в политиката. Предпочита да се занимава с мода и да помага на млади таланти в тази сфера.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини