Георги Лозанов: На 9-ти септември Русия триумфално покорява България

"На тази дата най-после Русия покорява България. Има четири години в българската история, в които се формират отношенията между България и Русия. Нека да не забравяме, че Русия е единствената от Великите сили, която проявява траен и деспотичен интерес към България. По географски и по културни причини. И ако гледате как се държи в момента посланикът на Русия, ще видите, че се държи собственически". Това коментира Георги Лозанов, културолог, експерт по медии и журналистика, по NOVA NEWS.

Културологът каза, че през 1878 година действително Русия помага за Освобождението на България и има важна роля.

"Това е успешен опит България да бъде преместена от една сфера на влияние към друга сфера на влияние. След това идва Съединението. То е истинското откъсване на България от Русия. Започва сръбско-българката война. За щастие, България побеждава и по този начин успява да се откъсне от Русия и да стане независима държава".

"На 9-ти септември Русия триумфално, като СССР, покорява България. На 10 ноември 1989 година, подобно на Съединението, за втори път България започва да се измъква и има шанс да се измъкне. Към днешна дата, дали се измъкнахме или не, ще видим на изборите. Една от причините да сме разединени, е различната степен на компетентност. А е хубаво по отношение на важните исторически събития, хората които гласуват, да имат компетентност. Да знаят какво се е случило", завърши Георги Лозанов.

Източник: nova

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини