Шофьор на български ТИР арестуван и обвинен за жестока катастрофа с три жертви и 33-ма ранени

26-годишен българин е арестуван и обвинен за жестока катастрофа с три жертви и 33-ма ранени, станала в петък на магистрала в Унгария. Пламен Ангелов е управлявал ТИР, но е заспал зад волана и камионът помел три микробуса и шест коли, съобщи БНТ.

От МВнР потвърдиха информация за задържането на Ангелов. Той е обвинен в убийство по непредпазливост.

Младият мъж е пътувал с баща си. 42-тонният камион, управляван от Пламен, връхлетял върху колона в задръстване, ударил три минибуса и 6 коли. Загинали са трима румънски граждани, а 33-ма души са били ранени. Шестима от пострадалите все още са в тежко състояние.

Ангелов и баща му са прегледани в болница. След това синът е изслушан от съда и е задържан под стража за 30 дни. Адвокатът на Ангелов - Михали Иринков е поискал освобождаване под гаранция, което е отхвърлено с мотива, че има риск задържаният да избяга.

"Той се чувства наистина ужасно. Има смекчаващи вината обстоятелства, в момента ги анализираме с властите. За съжаление, инцидентът действително е много тежък. Дълбоко съжаляваме за жертвите и ранените, но наистина засега няма какво повече да кажем по случая, тъй като разследването продължава", заяви Иринков.

За такова престъпление унгарското законодателство предвижда между 2 и 8 години затвор, присъдата може да бъде и условна, в зависимост от смекчаващите вината обстоятелства.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини