Вълна от задръствания по границата със Сърбия

Огромни опашки се извиха днес на границата със Сърбия, особено на ГКПП „Калотина” заради вълна от гастребайтери от Турция към Германия.

Според информация на Нова телевизия пътят от София до Калотина е бил изминаван за над три часа. От Гранична полиция очакват обстановката да е натоварена и през следващите два дни.

Граничните власти не успяват да обработят достатъчно бързо документите на преминаващите шофьори, въпреки че работят при пълен капацитет. За да наваксат са разкрити дори допълнителни гишета. Всеки час на „Калотина” се обработват 700 коли. 

Граничните полицаи препоръчват на шофьорите, които са тръгнали към Сърбия да се използват и алтернативните маршрути през пунктовете – „Брегово”, „Връшка чука” и „Стрезимировци”. И там обаче днес шофьорите чакаха с часове да преминат границата.

Междувременно от АПИ оповестиха, че до 8 септември в полунощ се ограничава движението на моторни превозни средства над 12 тона (включително ремаркета и полуремаркета) по автомагистрала „Тракия. Причината е в ремонтите по магистралата, които и днес предизвикаха големи задръствания.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини