В Израел се запасяват с противогази

Под страх от възможно нападение от страна на САЩ срещу съседна Сирия, израелците масово подменят стари или липсващи противогази. Това е заявил израелски държавен служител пред АФП.

„От началото на седмицата, имаше значително увеличение на броя на обажданията към нашия информационен център, по-точно четирикратно увеличение", обяви също така говорителка на Израелските пощи, отговарящи за разпространенито на газови маски. Припомняме, работната седмица в Израел започва в Неделя.

Тя е допълнила, че бройката на поръчаните маски за доставка се е покачила с 300%, в сравнение с „нормални" дни, както и че е отбелязан и ръст на посетителите, без да уточни какъв точно е бил той.

„Вероятността президентът на Сирия да нападне Израел с химически оръжия изглежда ниска, но отбраната е готова и за този вариант", е заявил военния кореспондент на държавното радио в страната Кармела Менаш.

Вчера, съветникът по национална сигурност на САЩ, Сюзън Райс се е срещнала с израелския си колега Яков Амидрор във Вашингтон, като на нея двамата са обсъдили ситуацията в "Иран, Египет, Сирия и региона".

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини