Кметът на Момчилград продължава да търси инвеститори за региона

Кметът на община Момчилград Акиф Акиф ще се срещне с бизнесмени от различни общини в Турция, за да им представи възможностите за инвестиции в региона. След участието на община Момчилград на фестивала в побратимения град Байрамич градоначалникът продължи стартиралите от началото на мандата му срещи с инвеститори от южната ни съседка. Разговори се проведоха в Бурса, организирани със съдействието на Хасан Йозтюрк, председател на Сдружението на момчилградчаните в Турция. Акиф Акиф посети местна консервна фабрика, където се запозна с очакванията и намеренията на предприемачи от този бранш.

Посещенията му ще продължат през следващите месеци, като община Момчилград е готова за компромиси при осигуряването на терени за инвестиция. Градоначалникът възнамерява да посети региони със сходен релеф и побратимени общини. Той ще поиска подкрепа и съдействие от държавни и неправителствени институции, както и от централната власт в Турция.

„Икономическите отношения между България и Турция наистина имат много голям потенциал. Съседите ни бележат сериозен подем в икономиката благодарение на добри политики във всички отрасли, особено в земеделието и туризма. Регионът ни е открит за развиването на тези сектори. На срещите ни изтъкваме, че сме готови да правим компромиси, стига да бъдат разкрити работни места за жителите на община Момчилград и регионът отново да се съживи”, заяви кметът Акиф Акиф.

Сред основните приоритети на община Момчилград за следващите години са откриване на фабрика за преработка и консервиране на плодове и зеленчуци и завод за преработка на меса, които биха насърчили овощарството, зеленчукопроизводството и животновъдството.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини