Тамплиерите се събират в двора на музея

На 18 август 2013 год. се навършват 5 години от обявяването на Велик Приорат България за пълноправен член на Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим (OSMTH) с решение на Магистериума на Ордена. Този факт стана възможен благодарение на подписан Меморандум  за обединяване на двата съществуващи Приората на територията на България, всеки от които имаше различен ментор - Велик Приорат Сърбия и Велик Приорат Италия.
Негово Превъзходителство Румен Ралчев, Велик Приор І на Велик Приорат България на специална пресконференция ще направи анализ пред представителите на медиите на постигнатите резултати на рицарите – тамплиери на територията на България за последните 5 години.
За домакин на честванията неслучайно е избран град Кърджали,  на официалния ритуал който ще се проведе вечерта от 21.00часа пред сградата на Регионалния исторически музей  са потвърдили присъствие представители на всички вероизповедания в България, ръководството на областта и кметството ,директори на гимназии в града, граждански сдружения и неправителствени организации като Ротари клуб, Зонта интернешънъл, масонски ложи, гости от Турция и Русия .
По случай петата годишнина Великият Приор ще информира медиите за представянето на извънредното издание на сп. ,,Тамплиер" и пилотния първи том от поредицата „Тамплиерство и масонство“, както и за срещата на представители на Ордена в България с митрополита на Севастия  Аталах Ханна за работата на Велик Приорат България в Йерусалим и Светите земи .Ще се приемат постуланти и ще бъдат направени дарение на музея.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини