Мъж се удави, спасиха седем от огромни вълни

Невиждана трагедия са предотвратили днес спасителите на плажа на Камчия, които са вадили от огромните вълни 8 удавника. Седем от тях са били спасени със сетни усиля, но 43-годишен мъж от Белослав е намерил смъртта си в бушуващото море, съобщи Блиц, позовавайки се на старши спасителя на плажа Васил Василев.

Плажната ивица тук е около2 километра, но охраняемата зона -  600 метра. Отляво и отдясно на нея тълпи плажуващи, въпреки изключително силното 4-балово вълнение и многократните предупреждения на спасителите, напират към морето. 

Така в рамките на часове спасителите, разделени на три групи, са успели да извадят от чудовищните, по думите на Василев, вълни 8 удавници. Един от тях, обаче не са успели да върнат към живота - мъж на 43-години от Белослав, който вероятно е получил инфаркт в морето, но това ще покаже аутопсията.

Други трима пияни руснаци, едва нагазили в морето били пометени от вълните и започнали да крещят за помощ. Поредицата от инциденти продължила през целия ден. Не е изключено полицията да блокира и затвори цялата плажна ивица на Камчия.

Източник: http://www.petel.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини