Бахри Юмер изригна: Цвета Караянчева да зашие устата си!

Бахри Юмер

Областният лидер на ДПС в Кърджали Бахри Юмер изригна вчера, помолен да коментира декларацията на ГЕРБ относно кадровата политика на ДПС и БСП. В протеста си местното ръководство на герберите визираше и евентуалното назначение на бившия изпълнителен директор на ОЦК за шеф на Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите-Хасково.

  В коментар за Кърджали бг вести Бахри Юмер заяви: Областният координатор на ГЕРБ Цвета Караянчева,няма право да говори за уволнения. Тя трябва да зашие устата си! Изпражненията намерили махна на калта. Казали й, че много лепне! Крадецът вика:дръжте крадеца!”-бурно реагира Бахри Юмер, като помоли да бъде цитиран дословно. Той посочи, че именно Цвета Караянчева е била човекът, който е уволнявал и назначавал по политически причини до последната чистачка в областта. Хората бяха принуждавани да подпишат декларация, че стават членове на ГЕРБ за да останат на работа. Уволняваха се кадърни кадри, спечелили конкурси, дори такива,които съдът върна на работа. Стигна се до там,че отстраняваха и хора в болнични, нещо невиждано в историята ни,каза още Бахри Юмер.Той посочи, че в Ардинско е бил уволнен директор на училище с тридесетгодишен стаж и много опит, защото не е приел да бъде от ГЕРБ. Педагози се разболяха от рак, други получиха сърдечни проблеми от необосновани политически чистки.

 Разследваме колко неправомерни уволнения и назначения са извършени от Цвета Караянчева. В момента община Джебел плаща обезщетения за поразиите на хора, назначени политически в сферата на образованието.Това са директори на ГЕРБ,каза още Бахри Юмер.

Според него за това вина има Цвета Караянчева. За това тя трябва да се скрие. Ние ще прочистим всички,наложени силово от Караянчева. Започваме от нулата. Както политически са си дошли, така и политически ще си отидат,категоричен бе областния лидер на ДПС Бахри Юмер.

   Народният представител и областен председател на БСП Милко Багдасаров бе много сдържан. Той заяви,че местната централа на социалистите не кадрува в Хасково. Не сме обсъждали назначение на г-жа Славея Стоянова в местната централа в Кърджали. Вероятно от Министерството на околната среда и водите са се насочили към нейната кандидатура,изхождайки от познанията й като експерт,каза Багдасаров. Той съобщи,че БСП държи връзка с работниците от ОЦК за да помогне на пускането на завода и устройването им на работа. Днес предстои такава среща.

  Ще припомним, че Славея Стоянова е еколог по образование. Има дългогодишен стаж на тази длъжност в ОЦК,преди да стане изпълнителен директор.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини