13 °C

Наим Сюлейманоглу гостува на Ардино след двадесет и седем години

Наим Сюлейманоглу с кмета Ресми Мурад

Днес в кабинета на кмета на община Ардино Ресми Мурад беше подписан договор за изпълнение на cтроително-монтажните работи по прокет „Утвърждаване на здравословен начин на живот и създаване на условия за занимания и спорт на населението, туристите и хората с увреждания в община Ардино”. Контрактът беше парафиран от кмета Ресми Мурад и представителя на избрания изпълнител Обединение „Спорт за всички” Иван Михайлов. По покана на градоначалника Ресми Мурад специален гост при подписването на договора беше прочутият щангист Наим Сюлейманоглу. „Джобният Херкулес”, както наричат родения в кърджалийското село Птичар трикратен олимпийски шампион, дойде в града по Белите брези за първи път, откактое емигрирал в Турция преди 27 години.

Дано обновяването на съществуващите и изграждането на нови спортни съоръжения дадат възможности да излезнат добри спортисти от Ардинско, които да вървят по стъпките на най-великия щангист в света Наим Сюлейманоглу”, каза Ресми Мурад по време на подписването на договора. От своя страна Наим Сюлейманоглу благодари на Ресми Мурад за поканата. „Знаете, че много обичам България. Тук сме родени и израсли и винаги ще подкрепяме развитието на спорта”, заяви „Джобният Херкулес. Той похвали ръковдството на общината, че полага грижи за спорта в района. „Надявам се отсега нататък младите хора в Ардинско да спортуват повече, отколкото да стоят по дискотеките и пред компютрите”, каза още Сюлейманоглу.

Проектът на община Ардино е одобрен по мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони” от Програмата за развитие на селските райони 2007-2013. Обект на интервенция е спортната инфраструктура на територията на общината в посока нейното осъвременяване чрез изграждане и ремонт на спортни обекти, доставка и монтаж на спортни уреди.

По проекта се предвиждат мерки за енергийна ефективност, основен ремонт и пристройка на Спортна зала „Юнак” в Ардино.

В Бял извор ще се изгради спортен център и ще се ремонтира местният стадион. В спортната зала в Горно Прахово също ще се направят сериозни подобрения, като външно саниране, подмяна на дограмата, на електрическата и водната инсталация и ремонт на покривната конструкция. В проекта за спортната инфраструктура са включени още шест мултифункционални игрища в Горно Прахово, Млечино, Жълтуша, Чубрика, Боровица и кв. Диамандово. В почти всички села в общината ще се поставят на открито тенис маси и фитнес уреди.

С реализацията на проекта ще се повиши жизнения стандарт на населението и привлекателността на община Ардино като място за живеене и като нова туристическа дестинация.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 29.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Благоприятна възможност да проявите организаторските си умения. Съобразявайте се с обстоятелствата и ще напреднете. Овладейте връхлитащите ви емоции, за да ви е по-лесно си намерете някого, на когото да изплачете болката си. Семеен проблем постепенно отшумява и това ще ви успокои.
29 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Повечето от вас ще предпочетат да се посветят на почивка през този ден, тъй като изминалата седмица е отнела голяма част от силите ви. Идеята ви ще бъде подкрепена от хората около вас, които едва ли ще ви оставят да скучаете. Проявете повече ентусиазъм относно планирано мероприятие, в противен случай рискувате да развалите настроението на близък човек.
29 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Възможни са проверки от различен характер: финансови, семейни, приятелски. Въведете в ред документацията си, погрижете се за близките си и не пренебрегвайте поетите ангажименти. Не търсете непременно недостатъците у другия, помогнете му да изрази по-добре себе си, като го насърчите към това.
29 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Възможно е обстановката у дома ви да е напрегната сутринта и с действията си най-вероятно няма да допринесете с нищо за промяната и към по-добро. Препоръчително е да не се задържате дълго време в къщи и да потърсите поле за изява навън. Делови начинания ще получат благоприятно и донякъде неочаквано развитие, което ще ви създаде допълнителна работа.
29 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Много неща ще ви радват днес, но не можете да бъдете навсякъде. Трудно е да угодите на всички, но важното е да живеете пълноценно. Не изхвърляйте нищо, нещата не винаги са такива, каквито изглеждат. Предстои ви желана промяна, която значително ще свали напрежението, още повече, че ще има с кого да я споделите. Насладете й се.
29 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Станете по-балансирани и не допускайте да ви връхлитат емоционални натоварвания. Излезте на чист въздух сред природата или се срещнете с приятни за вас хора. Случващото се ще бъде такова, че трябва да разчитате само на себе си. Очаква ви работа, но имате шанс да обърнете нещата в своя полза.
29 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Стресът се отразява неблагоприятно на контактите ви днес, реагирате на всяка невинна забележка. Починете си и не влизайте в конфликти. Денят е подходящ за отмора, среща с приятели и неща, които ще ви помогнат да се отпуснете. Не пропускайте да изпълните обещанията си, по тях съдят за сериозността ви.
29 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Личният ви живот ви предлага много предизвикателства и като че ли днес поглъща цялото ви внимание. Трудно ви е да се съсредоточите върху каквото и да било. Днес от това нищо няма да изгубите, така че спокойно подреждайте интимния си свят.
29 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не се скъпите на комплименти и дори на моменти прекалявате. Бъдете по-уравновесени в тази насока, може да ви разберат погрешно. Някой от вас днес ще имат изключителен празник в семейството си. А ако се колебаете как да прекарате вечерта, знайте че ще ви бъде отправено предложение, което ще ви зарадва и отмори с настроението си.
29 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
29 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Съзнателно ще промените отношението си към проблем, който ви е занимавал наскоро. Това ще ви помогне да се освободите от напрежението и да насочите погледа си към хубавите страни на живота си. С излъчваното от вас очарование ще привличате интереса на другите. Направете ги щастливи.
29 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Занимания на открито и пътуване с приятели може би ще удовлетвори страстта ви към приключения. Не се притеснявайте дори и да не сте в предни позиции на инициативата, това е чудесен повод да се разтоварите. Едва ли ще отхвърлите предложение за среща с някой, който не спира да ви вълнува.
29 ное 2020
Последни новини