Наим Сюлейманоглу гостува на Ардино след двадесет и седем години

Наим Сюлейманоглу с кмета Ресми Мурад

Днес в кабинета на кмета на община Ардино Ресми Мурад беше подписан договор за изпълнение на cтроително-монтажните работи по прокет „Утвърждаване на здравословен начин на живот и създаване на условия за занимания и спорт на населението, туристите и хората с увреждания в община Ардино”. Контрактът беше парафиран от кмета Ресми Мурад и представителя на избрания изпълнител Обединение „Спорт за всички” Иван Михайлов. По покана на градоначалника Ресми Мурад специален гост при подписването на договора беше прочутият щангист Наим Сюлейманоглу. „Джобният Херкулес”, както наричат родения в кърджалийското село Птичар трикратен олимпийски шампион, дойде в града по Белите брези за първи път, откактое емигрирал в Турция преди 27 години.

Дано обновяването на съществуващите и изграждането на нови спортни съоръжения дадат възможности да излезнат добри спортисти от Ардинско, които да вървят по стъпките на най-великия щангист в света Наим Сюлейманоглу”, каза Ресми Мурад по време на подписването на договора. От своя страна Наим Сюлейманоглу благодари на Ресми Мурад за поканата. „Знаете, че много обичам България. Тук сме родени и израсли и винаги ще подкрепяме развитието на спорта”, заяви „Джобният Херкулес. Той похвали ръковдството на общината, че полага грижи за спорта в района. „Надявам се отсега нататък младите хора в Ардинско да спортуват повече, отколкото да стоят по дискотеките и пред компютрите”, каза още Сюлейманоглу.

Проектът на община Ардино е одобрен по мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони” от Програмата за развитие на селските райони 2007-2013. Обект на интервенция е спортната инфраструктура на територията на общината в посока нейното осъвременяване чрез изграждане и ремонт на спортни обекти, доставка и монтаж на спортни уреди.

По проекта се предвиждат мерки за енергийна ефективност, основен ремонт и пристройка на Спортна зала „Юнак” в Ардино.

В Бял извор ще се изгради спортен център и ще се ремонтира местният стадион. В спортната зала в Горно Прахово също ще се направят сериозни подобрения, като външно саниране, подмяна на дограмата, на електрическата и водната инсталация и ремонт на покривната конструкция. В проекта за спортната инфраструктура са включени още шест мултифункционални игрища в Горно Прахово, Млечино, Жълтуша, Чубрика, Боровица и кв. Диамандово. В почти всички села в общината ще се поставят на открито тенис маси и фитнес уреди.

С реализацията на проекта ще се повиши жизнения стандарт на населението и привлекателността на община Ардино като място за живеене и като нова туристическа дестинация.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини