Областният управител инспектира пътя Кърджали – Джебел – Кирково – прохода Маказа

Областният управител Бисер Николов провери днес пътната маркировка по пътя Кърджали – Джебел – Кирково – прохода Маказа. Маркировката на стария път бе обновена през последните дни от Областно пътно управление – Кърджали, за да гарантира сигурността на гръцките и наши туристи при евентуално отваряне на ККПП ”Маказа” през август. Те ще имат възможност да използват шосето  около два месеца -  до изграждането на новата пътна отсечка сп. Джебел – Подкова, която ще бъде готова до края на септември т. г.

Припомняме, че на 17 юли областният управител на Кърджали Бисер Николов и Константинос Кацимигас, изпълнителен секретар на област Източна Македония и Тракия в Република Гърция, направиха  оглед на пътя на наша територия. Гостът заяви, че строителството на гръцката отсечка ще е приключило през първите 3-4 дни на август  т. г. и  София и Атина  могат да вземат решение за отваряне на  пътя.   

По-рано Бисер Николов  поздрави Община Кърджали и екипа на проекта „Перперикон - дом на богове и хора”, който стартира  днес. Проектът предвижда консервация и реставрация на обекта, укрепителни работи и инфраструктура, които ще направят свещения град на траките по-достъпен и разбираем за туристите. Той е на  стойност 3,8 млн. лева.

Областна администрация

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини