Хасан Азис: Кърджали е знак за единството, нужно на нашата страна

Официалните лица

 Благотворителна вечеря -ифтар за 600 кърджалийци даде снощи побратимената с Кърджали община Османгаази-Бурса. Традицията датира от 6 години. Инициативата е на кмета на турската община Мустафа Дюндар.

Турци и българи се събраха след залез слънце в свещения за мюсюлманите месец Рамазан за да уважат инициативата. Гости бяха генералният консул на Република Турция Шанер Джебеджи, областният управител Бисер Николов, депутатите Ердинч Хайрула и Мустафа Ахмед, районният мюфтия Бейхан Мехмед, зам.-областни управители, зам-кметове.

Един от заместниците на Мустафа Дюндер отправи приветствие. Присъстващите бяха поздравени и от районния мюфтия Бейхан Мехмед.

Генералният консул изрази увереност, че отношенията между двете побратимени общини ще се развиват във възходяща посока.

Кметът Хасан Азис отбеиляза, че ифтарът даван от община Османгаази в Кърджали се е превърнал в традиция. В традиция се е привърнало и честването на деня Ашуре. Това което свързва двата ни народа са нашите хора и традици, каза още в словото си градоначалникът. Рамазан означава пречистване. Ние го приемаме и като съпричастност към близките. Затова тук са и отговорни хора, които са съпричастни към съгражданите ни, каза още Хасан Азис. Той изрази радоста си, че на ифтара присъстват и християни, които зачитат празниците на съгражданите си мюсюлмани. Доволен съм,че и мюсюлманите са съпричастни с християните по време на техните празници, каза кметът. Той подчерта че мюсюлмани и християни са заедно в празник и в изпитания. Кърджали е знак на единство, така нужно на нашата страна, завърши Хасан Азис.

Георги Кулов

Кмет и областен
Приветствие към гостите от Бурса
Молитвата
Гозбите
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини