11 °C

Хасан Азис: Кърджали е знак за единството, нужно на нашата страна

Официалните лица

 Благотворителна вечеря -ифтар за 600 кърджалийци даде снощи побратимената с Кърджали община Османгаази-Бурса. Традицията датира от 6 години. Инициативата е на кмета на турската община Мустафа Дюндар.

Турци и българи се събраха след залез слънце в свещения за мюсюлманите месец Рамазан за да уважат инициативата. Гости бяха генералният консул на Република Турция Шанер Джебеджи, областният управител Бисер Николов, депутатите Ердинч Хайрула и Мустафа Ахмед, районният мюфтия Бейхан Мехмед, зам.-областни управители, зам-кметове.

Един от заместниците на Мустафа Дюндер отправи приветствие. Присъстващите бяха поздравени и от районния мюфтия Бейхан Мехмед.

Генералният консул изрази увереност, че отношенията между двете побратимени общини ще се развиват във възходяща посока.

Кметът Хасан Азис отбеиляза, че ифтарът даван от община Османгаази в Кърджали се е превърнал в традиция. В традиция се е привърнало и честването на деня Ашуре. Това което свързва двата ни народа са нашите хора и традици, каза още в словото си градоначалникът. Рамазан означава пречистване. Ние го приемаме и като съпричастност към близките. Затова тук са и отговорни хора, които са съпричастни към съгражданите ни, каза още Хасан Азис. Той изрази радоста си, че на ифтара присъстват и християни, които зачитат празниците на съгражданите си мюсюлмани. Доволен съм,че и мюсюлманите са съпричастни с християните по време на техните празници, каза кметът. Той подчерта че мюсюлмани и християни са заедно в празник и в изпитания. Кърджали е знак на единство, така нужно на нашата страна, завърши Хасан Азис.

Георги Кулов

Кмет и областен
Приветствие към гостите от Бурса
Молитвата
Гозбите
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 10.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
По-често се вслушвайте във вътрешния си глас, той е извор на истини и съвети от извора. Ще общувате добронамерено с конкурентите си, с което ще ги спечелите за обща задача. Реагирайки адекватно на създадената ситуация, ще подобрявате имиджа и финансите си. Реализирана мечта.
10 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
За да дадете всичко от себе си заложете на емоционалните си възприятия. Няма да се лутате в търсене на подходящото решение, но повече предпазливост не ще ви бъде излишна. Близките ще ви стимулират.
10 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Делова задача ще ви накара да ускорите работата си по нея. В сътрудничество с колеги и партньори ще я приключите в срок, без излишни вълнения. Новости от интимен характер ще ви подтикнат към повече обвързване с партньора. Вести от чужбина ще ви подтикнат към вземане по-бързи решения.
10 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Служебните въпроси не търпят отлагане, част от времето ви ще е запълнено с тях. Помислите за организацията и реда на работното място, сътрудниците ви/ако имате такива/ също ще се включат в мероприятията. Не пренебрегвайте добрата си форма, има какво да направите, за да се поддържате в нужната ви кондиция.
10 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Приоритетите на повечето от вас днес са свързани с въпроси, касаещи човека до вас. Стремите се към разбирателство и се опитвате да елиминирате нещата, които ви пречат да го постигнете. Ваш близък ще ви помоли за услуга, с която можете да му бъдете особено полезни. Не отказвайте предложение за вечерта, ще успеете да се отпуснете и да прекарате наистина приятно.
10 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Възможно е в общуването си днес да срещнете несъгласие по въпроси, които считате за вече решени и това отново да ви върне назад. Отнесете се с повече внимание към чувствата и вълненията на околните и тогава нещата ви ще потръгнат. Често болката ни помага да осъзнаем истини, които подминаваме, без да осмислим.
10 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Късметът ви днес ще работи и скоро ще се похвалите с осъществени намерения. Умело ще се възползвате от нечие несправяне с работата и ще блеснете със способностите си. Някои ще получат предложение за нова или допълнителна заетост. Промените, към които се стремите ще наложат повишаване на образоваността ви.
10 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
На работното място ще се чувствате в свои води, изненадите няма да ви стресират и с рутина ще отхвърляте задачите си. Финансовите ви възможности ще пораснат и с желание ще се погрижите за удобството на близките си. Не ви липсва настроение, но нещо дълбоко в душата ви кара да тъгувате. Бъдете искрени пред себе си.
10 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Стрелец Финансови успехи ще ви зарадват. Не е това, от което имате нужда, но на този етап - добре. Ако ви се налага да пътувате, много внимавайте като шофирате. Вечерта се поглезете заедно с любимия човек, като си подарите взаимно нещо вълнуващо.
10 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Очаквате нещо днес, на което възлагате наистина големи надежди. Не пестите усилията си, за да останете доволни, дори околните ще се опитат да ви бъдат от полза. Постигате своя близка цел, свързана с човек, от когото сте силно привлечени. Разбирате се добра с човек от обкръжението си по въпрос, който сте считали че може да се окаже спорен.
10 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес много неща ще ви носят добро настроение и създават усещане за сигурност. Сред тях на първо място са близките ви хора, наградете ги с приветливото си поведение и добра дума. При други се очертават постигнати споразумения и финансови придобивки. Ще можете да си позволите и нещо повече за себе си.
10 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Градивното ви отношение към трудовите ви ангажименти ще ви изведе до финансов успех. Гостоприемни сте и това ще ви натовари с повече грижи. Ще се опитат да ви въвлекат в чужди проблеми. Независимо от желанието да сте полезни се дистанцирайте за момента. Решимостта ви ще ви бъде от полза.
10 май 2021
Последни новини