Осъдиха психично болен, искал да блудства с четиригодишната Кристина?

Фотев в съда

Психично болният Фотьо Куртев Фотев от “Веселчане” получи присъда от три месечно задължително лечение в държавната психиатрична болница в Кърджали. Фотьо Фотев бе обвинен, че на 14 юни е направил опит да отвлече четири годишната Кристина пред очита на баща й.Според таткото целта на психично болният човек е била да блудства с невръстното дете.

Драмата се разиграва надвечер. Бащата Илия Илиев прибира двете си дъщери от детска градина. Фотев обикалял наколо и грабнал бутилката вода от ръцете на по-голямата Кристина. Спрял случайна кола и се заканил на шофьора. Веднага след това грабнал Кристина и побягнал. Илия Илиев го настигнал и се опитал да вземе детето. Фотев започнал да налага бащата по гърба. Жена се притекла на помощ и оспяли да изтръгнат Кристина от Фотев. Психично болният влязъл в собствената си кола и се развикал “Топло ми е!”Пристигналите полицаи го закопчали и отвели в психиатрията.

Според бащата на момичето Фотев е с психично заболяване от 1996 г. Излязъл от психиатрията през май т.г.Не пиел предписаните медикаменти. Няма кой да го лекува, защото и майка му също страда от душевно разстройство.

Районният съд в Кърджали постанови също кметът на общината Хасан Азис да определи лице, което да се грижи Фотев редовно да приема медикаментите си.

Илия Илиев заяви пред журналисти, че е удовлетворен от присъдата. Въпреки това той е сезирал Европейският парламент и Омбудсмана на Република България, за това,че психично болни се допуска да упражняват агресия по улиците. Ще съдя държавата. Дъщеричката ми преживя сериозен стрес. Заеква и забравя думи,сподели Илия Илиев.

Георги Кулов

В коридорите на съда
Бащата Илия Илиев
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини