Футболистите на Ардино втори в България

: Матиас Метин: Берк Гюрселов, Николай Николаев, Джанер Бекир, Емре Фейзула, Толга Хатиб, Ерсунер Сунай, Георги Йорданов и Кристиан Николаев.

Футболистите на „Юнак” от Ардино спечелиха сребърните медали от финалите на 18-те Държавни игри на спортистите от малките селища, които се проведоха в Сопот. Във финалната среща възпитаниците на треньора Ферди Велиев загубиха с 0:1 от състава на домакините. В мач за третото място отборът на „Септември” от Гложене, Врачанско победи „Вихър” от Белозем, Пловдивско след изпълнение на дузпи. Купата и грамотите на призьорите бяха връчени от генералния секретар на БАСС Стоян Караиванов.

„В надпреварата участваха осем отбора, които бяха разпределени в две групи. В своята група надиграхме тимовете на „Вълчи дол” (Варненско) с класическото 3:0 и „Ботев” от Ихтиман с 2:0. В решаващия двубой за първото място победихме тима на „Вихър” от Белозем с 2:0 и се класирахме директно на финалите в игрите”, каза след завръщането наставникът Ферди Велиев.

Това е голямо постижение за отбора, както и за футбола в Ардино. Организаторите  изпратиха грамота за принос в развитието на футбола до кмета на общината Ресми Мурад и до президента на ФК „Юнак” Джейлян Муталибов.

Добрата новина още е, че в Сопот Матиас Метин от Ардино беше определен за най-добър вратар. Във всичките срещи младокът допусна само един гол в своята врата.

„Тренирам от 2008 година  в „Юнак”. Запалил съм се по футбола от баща ми Метин (Матьо), който е бивш страж на мъжкия тим на „Юнак” от 90-те години на миналия век, казва деветокласникът. Фен е на английския шампион Манчестър Юнайтед, а известният холандски вратар Едвин ван дер Сар е любимият му футболист.

Градът на Вазов тази година е домакин на Държавните игри на спортистите от малките селища, които се провеждат под ръководството на БАСС и с финансовата помощ на Министерството на физическото възпитание и спорт. Игрите, ще продължат до 19 юли.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини