Сватбите секнаха по Рамазана, меракът за булченски рокли-не

Гюлкибар Мустафова

Сватбите в Кърджали по традиция секнаха по Рамазана. Тук сезонът за организирането им не е пролет-есен, а преди и след свещения месец за мюсюлманите. Това се отразява на наемането на ресторанти, оператори, декоратори. Въпреки, че по Рамазана сватби не се правят, бъдещите младоженци използват времето за да търсят рокли и костюми за най-голямото тържество в техния живот.

   Магазин „Каприз” е един от най-старите в Кърджали, който предлага не само сватбени рокли, но и декорация на сватбени салони, автомобили, подаръци. Собственичката Гюлкибар Мустафова споделя, че при нея клиентките могат да избират роклите си по Интернет. Предлага всичко най-модерно, шито в Турция, София, Асеновград. Бъдещите булки избират и роклята се доставя в срок.

   Мустафова споделя, че през последните 3 години клиентите са намалели драстично. Една от причините е миграцията на млади хора в чужбина. Това наложило да спрат продажбата на мъжки костюми, поради слабото търсене.

  Собственичката на „Каприз” иронично подхвърля, че кърджалийци напоследък много са се замогнали, щом предпочитат да търсят рокли в големите градове, вместо в Кърджали.Тук същия тоалет се предлага на цена много по ниска, но те предпочитат да я закупят в Асеновград, например.

Георги Кулов 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини