Италиански и наши експерти обмениха опит

Италиански експерти от Областна администрация Венето, Италия, се запознаха с работата на експерти от областна администрация Кърджали. Емануеле Брусаменто и Флорио Иван Кампаньола обмениха опит с кърджалийци по проекта „Хората в администрацията – ключ към европейско сътрудничество”, финансиран по Оперативна програма „Административен капацитет”. Партньори по проекта са областните администрации в Пазарджик, Пловдив, Кърджали, Смолян , Хасково и организацията ESU – Падуа към Областна администрация Венето.

Гостите  коментираха  практиката по отношение на човешките ресурси при посещението в Кърджали и разказаха за италианския опит.  Емануеле Брусаменто и Флорио Иван Кампаньола посетиха също  Пазарджик, Пловдив, Смолян и Хасково.

Преди две седмици представители на всички участниците в проекта от областите в Южен централен район за планиране у нас и от област Венето подписаха протокол за намерения. Той предвижда обмяна на добри практики, представяне на управленски практики за развитие на територията, подпомагане на контактите между предприемачите и учебните заведения, търсене на възможности за съвместни проекти, стимулиране на културния и туристическия обмен.

Областна администрация

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини