Следствения арест в Кърджали остава в стачна готовност

Вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанов се срещна с лидерите на Синдиката на служителите в затворите в България, съобщиха от пресцентъра на синдиката. На срещата от синдиката поставиха всички належащи проблеми в системата на затворите. По повод напрежението сред служителите в затворите се поеха конкретни ангажименти от страна на правосъдния министър и новоназначения ресорен заместник – министър Илия Ангелов.

Синдикатът от своя страна не отстъпи от позицията, че приоритетните социални проблеми, които стоят за решаване, ще бъдат от особена важност при вземането на решения за протестни действия оттук нататък. Синдикалистите не се ангажираха с отмяна на готвения на 27 юли национален протест, но дадоха да се разбере, че само в името на коректните взаимоотношения са готови да дадат известен кредит на доверие на политическия кабинет, след сондиране на мнение с членовете, чиито права защитават.

 По време на срещата заместник – министър Илия Ангелов заяви, че ще направи необходимото да се активизира работата на Съвета за социално партньорство в Министерството на правосъдието, срещите между партньорите да не се провеждат формално, а да се почувства активното присъствие на министерството – диалогът и споровете винаги да водят до конкретни резултати.Той се ангажира и с посещения на всички териториални служби в страната с цел запознаване с проблемите на служителите по места .

За протестни действия са готови и служителите от следствения арест в Кърджали. Те са решени да се  включат в обявения за 27 юли национален протест на служители в затворите срещу цялостната политика в системата на местата за лишаване от свобода. В деня на протеста служителите ще дават дежурствата си по график,  за да осигурят охраната на задържаните лица, а свободните от наряд излизат на протест.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини