Мевлид събра над 1 500 души в Карапънар

Традиционен мевлид за здраве и берекет събра над 1 500 мюсюлмани и християни в местността „Карапънар” край ардинското село Правдолюб. Местни имами, водени от наместник-мюфтията на Районното мюфтийство в Кърджали Ерхан Реджеб и Ведат Юздаш, религиозен духовник от побратимената община Картал – Истанбул прочетоха айети от Корана.

Организатори на религиозния обред бяха Община Ардино, Сдружението за културно    сътрудничество„Егридерелилер” (Ардинци) от Бурса  и джамийското настоятелство в града. През лятото на много места в района се правят мевлиди, които обединяват хората. След молитвата на присъстващите бяха раздадени 20 казана пилаф с месо, приготвено от майстор-готвачите Фехим Халилов от Ленище и Сами Мустафа от Гърбище. Продуктите бяха дарени от Сдружението „Егридерелилер”. Организаторите изпратиха част от храната на трудовия колектив на местната текстилна фирма „Ардатекс”.

На мевлида присъства цялото общинско ръководство на Ардино начело с кмета Ресми Мурад. Тук бяха още кметът на побратимената община Нилюфер – Мустафа Бозбей, председателят на земляческото сдружение в Бурса Ахмет Кахраман, зам.-кметът на Картал – Гюлсерен Бюкташ,. От името на всички Ресми Мурад благодари на спонсорите за финансовата подкрепа.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини