Слънцето дава оставка след пладне

Преди обяд времето ще бъде слънчево. По-значителна облачност и превалявания ще има около и след пладне. На повече места и с гръмотевици ще са валежите в Северна България. Ще продължи да духа слаб, в Източна България – до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 24° и 29°. В София – около 25°.Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи за Агенция "Фокус" Орлин Лазаров, дежурен синоптик. Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна, близко до средното за месеца.
Над Черноморието повече слънце ще има в часовете преди обяд. След пладне ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 25° - 27°. Вълнението на морето ще е 2 – 3 бала. Температурата на морската вода е 23° - 24°.
Над планините ще има по-често значителна облачност, на много места с превалявания от дъжд и придружени от гръмотевици. Ще духа умерен, по билата до силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра - около 12°.

Източник: фокус

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини