12 °C

ФИ.КОМ 6

През юли първа копка по проект „Дом за всяко дете”

На 15 юли ще бъде направена първата копка по проект „Дом за всяко дете” в община Кърджали. Проектът касае изграждането и въвеждането в експлоатация на три Центъра за настаняване от семеен тип с обща разгърната площ 1 495,73 кв. м. и едно Защитено жилище с разгъната площ от 394,08 кв. мв областния град. Това съобщи днес на пресконференция ръководителят на проекта инж. Васил Бобеков, който заедно с екипа на проекта, даде повече подробности за общата и специфични цели на проекта. По думите на инж. Бобеков концепцията на проект „Дом за всяко дете” включва изграждането в град Кърджали на трите центъра и защитеното жилище съобразявайки се с функционалните изисквания и стандарти за изграждане на материална база за настаняване на деца и младежи с увреждания, съчетано с доставка и монтаж на оборудване, съобразено с нуждите на ползвателите. Целевата група на проекта са 36 деца с увреждания на възраст над 3 години, които са настанени в специализирани институции и 8 младежи с увреждания. 
В пресконференцията участие взеха и членовете на екипа работещ по проекта „Дом за всяко дете”.
Стана ясно, че имота където ще бъде изграден първият център за наставане от семеен тип в кв. Гледка е публична общинска собственост и е с площ 20581 кв. м. Той е застроен и в него са разположени сградата на ОУ „Васил Левски”, две едноетажни масивни сгради и една триетажна масивна сграда. Община Кърджали има одобрен комплексен проект за инвестиционна инициатива, с който се определя изграждането на Центъра за настаняване от семеен тип на мястото на триетажната масивна сграда, която е неизползваема и ще бъде разрушена. Събарянето на сградата ще бъде част от заданието на избрания изпълнител. Центърът е проектиран като едноетажна жилищна сграда, осигуряваща подходящи условия за живот на деца, в това число и на деца със затруднена мобилност. Предвидената за изграждане сграда ще бъде със застроена площ 438.10 кв.м.
Вторият Център за настаняване от семеен тип ще бъде изграден на ул. „Средец”, в централната част на град Кърджали. Двамата имота предназначени за целта са незастроени, граничат един с друг и са с площ съответно от 335 кв. м и 328 кв. м. Община Кърджали има одобрен комплексен проект за инвестиционна инициатива , с който двата имота се обединяват с цел изграждане на вторият център за настаняване от семеен тип. Той ще бъде със застроена площ 274кв.м. И разгъната площ 528,6 кв.м.
Третият център за настаняване от семеен тип е разположен в кв. Веселчане. Имотът се намира на ул. "Мир". Той е застроен и в него се намира масивна триетажна сграда, предназначена за образователни нужди. Община Кърджали има одобрен комплексен проект за инвестиционна инициатива, в който се предвижда третият център за настаняване от семеен тип да бъде разположен в имота в близост до съществуващата сграда. Центърът е проектиран като едноетажна жилищна сграда, осигуряваща подходящи условия за живот на 12 деца, в това число и на деца със затруднена мобилност.
Изграждането на Защитеното жилище ще стане в кв. Байкал в областният град. Имотът където ще бъде разположено жилището е с площ от 503кв. м. И се намира на ул. „Генерал Чернозубов”. Защитеното жилище ще бъде изградено на три нива, а неговата обща разгъната площ ще бъде 394,08 кв. м. 
Проектът „Дом за всяко дете” се осъществява с безвъзмездната финансова помощ по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие, Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG161PO001/1.1-12/2011 „Подкрепа за деинституционализация на социални институции, предлагащи услуги за деца в риск”, Приоритетна ос 1: „Устойчиво и интегрирано градско развитие”, Oперация 1.1: „Социална инфраструктура”. Договора за предоставяне на безвъзмездната помощ за осъществяването на проекта бе подписан от община Кърджали на 20.03.2013г.
Продължителността на проекта е 24 месеца и трябва да приключи на 20 март 2014г. Общата стойност на проекта е 2 394 490,20 лева.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 25.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Намесвате се решително във въпрос, касаещ всички на работното място. Имате достатъчно енергия и опит да се справите с този въпрос, но това ще отнеме ценно за вас време. Въпреки това сте склонни на жертви, щом смятате че нещо си струва. Помагате на приятел да се справи с личен проблем. Оставете си време лично за себе си вечерта и си починете добре.
25 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
В обкръжението си имате хора, които не са безразлични към успехите ви. Но това не значи, че ги споделят, напротив. Пазете се от лицемерието им и не ги допускайте близо до себе си. Погрижете се да приведете в ред документацията си, възможни са проверки. Желание, свързано с определен човек ще ви срещне по-скоро с него.
25 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Новите изисквания на работното място ще ви накарат да попълните знанията си с допълнителна информация. Целите ви са осъществими, но с повече работа. Засилените контакти и възстановено сътрудничеството с човек, от професионалната сфера, в която се трудите ще ви помогнат по-скоро да постигнете желаните резултати.
25 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ви ще бъде успешен, колкото и да ви се вижда странно това. Потиснете тревогите си, защото нямате причини да унивате. Самочувствието ви е достатъчно на ниво за да градите добро бъдеще. Ще имате развитието на въпрос, касаещ не само вас, но и онези, с които работите. Ще получите подкрепа и нещата ви ще се придвижват ускорено напред.
25 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
В задачи и приятни вълнения ще премине деня на по-вечето от вас. Успехът изисква да покажете добра организация и старание в работата, но нищо да тук няма да ви затрудни. Бизнес-новина или друга интересуваща ви вест ще повиши настроението ви и ще ви подтикне към активност, за да не пропуснете момента.
25 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Всеотдайни сте към работата си и това ще ви донесе резултати. Спокойният и ведър тон ви помага да постигнете разбирателство с околните. Откриват ви се възможности за допълнителни доходи през следващите дни. В личен план сте прекалено съсредоточени върху развитието на една връзка и не забелязвате интереса към себе си от някой друг около вас.
25 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Разнообразен и приятен ден, без нежелани изненади. Деловият ви нюх ще ви подскаже най-удачното решение. Печалбите ще надхвърлят очакванията на мнозина от вас. Не се нагърбвайте с непосилни задачи, концентрирайте се върху непосредствените си ангажименти.
25 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Заели сте изчаквателна позиция в делови план, а това едва ли е най-доброто, което можете да направите. Моментът е подходящ за активни действия, но ще трябва да бъдете внимателни Възможни са грешки ако сте прекалено самоуверени. Вие сте тези които давате тон в личните си взаимоотношения, а това може да не се хареса на определени хора. Съобразявайте се повече.
25 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако заниманията ви днес будят у вас напрежение и понижават настроението ви, не се колебайте да ги отложите. Добре е да сте спокойни и приветливи. Поставяте основите на бъдещи проекти, изискващи внимание и проникновеност. Семейна среща ще ви събере с роднини и близки приятели.
25 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
След упорита работа успявате да постигнете печалби, които отдавна са ваша цел. Независимо от характера на работата ви днес, имате отлични шансове за реализация, които не бива да пренебрегвате. Добре ще е ако работите съвместно с колегите си, тъй като това ще задвижи делата ви и ще ви улеснява в редица моменти. Не пренебрегвайте сърдечния партньор.
25 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако срещнете неразбиране по професионален въпрос, не губете присъствие на духа. Аргументирано защитете тезата си, а може и да вникнете в тази на опонента си. Винаги може да научите нещо полезно и практично. Ситуацията ще ви подскаже как да действате, доверявайки се на разума, опита и възпитанието си.
25 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Имайте повече търпение в работата си и в общуванията си с хора, които ви създават проблеми. Но за да са успешни начинанията ви, не въвеждайте други в подробностите. Когато те станат факти, тогава говорете за тях. Представителките на нежния пол ще са впечатлени от интересен човек и ще потърсят по-пряк контакт с него.
25 ное 2020
Последни новини