6 трика, с които ще привлечете вниманието му на секундата

Знаем, че обикновено мъжете биват привличани от доста първични фактори като красиво лице, извити форми или атрактивни задни части. Това обаче изобщо не е фундамент. Има и други, по-контролируеми от дамите фактори, които ги издигат в мъжките очи, пише inews.bg. По-атрактивни биха могли да ви направят например добрата хигиена, хубавата коса, приветливостта, добрата физическа форма, чувството за хумор, интелигентността и най-вече увереността. Това на първо четене.

Има обаче и няколко трика, които са по-малко известни, но ефектът им върху мъжете е огромен. Ако искате да хванете пича отраз, хвърлете един поглед върху написаното по-долу:

1. Носете червено

Множество изследвания са доказали, че мъжете подсъзнателно възприемат жени, които носят червено като по-атрактивни и сексуално желани. Едно такова изследване, направено от Университета в Рочестър гласи, че мъжете са по-склонни да сядат близо до жени, които са облечени в червено, както и че започват да проявяват желание тя да ги иска.

Оказва се също така, че мъжете са по-склонни да канят на среща дами, облечени в червено, както и са готови да пръскат повече пари за тях. Учените обясняват възбудата на мъжете от червения цвят, като фактор дълбоко кодиран в биологията им: факт е, че мъжките примати винаги биват привлечени сексуално от женската, която покаже най-много червено.

2. Слагайте си парфюм, който ухае на канела, лавандула или ванилия

Много жени погрешно смятат, че мъжете биват привлечени от аромати, които те смятат за "секси". Истината е, че мъжкото обоняние е доста по-различно от женското, което прави предпочитанията и възприятията на двата пола различни.

Изследване, правено в Центъра по социални изследвания в Чикаго открива, че женското обоняние е 1000 пъти по-обострено от мъжкото, когато се отнася до дадени миризми. Учените откриват, че ухания като тези на канела, лавандула и ванилия имат най-голям ефект върху мъжете. Невробиологът Алан Хърш твърди, че ванилията и лавандулата в частност действат най-възбуждащо на мъжа.

3. Навеждайте си главата леко надолу

Изследване, проведено в Университета в Нюкясъл открило, че мъжете възприемат като по-секси и женствена онази, чието лице сочи леко надолу. Повдигайки го нагоре, жената прави, така че изглежда по-мъжествена, следователно по-неатрактивна за мъжете.

4. Демонстрирайте достъпност чрез позата си

Според Пати Ууд, експерт по комуникацията и езика на тялото и автор на няколко книги по темата, ключът към привличането на мъжете, чрез жестове е това жената да изглежда "достъпна", докато е заела някаква поза. Пати съветва жената да стои с крака , разположени на не повече от 15 см един от друг, като пръстите на краката й трябва да сочат лекичко навътре. Едновременно с това, тя не трябва да се прегърбва – трябва да стои изправена и уверена.

5. Изпращайте ясни сигнали, като се усмихвате и се смеете често

Направени изследвания показват, че жена, която се усмихва има средно 35% по-голям шанс да бъде заговорена от мъж, отколкото ако просто изглежда добре. Това започва да придобива смисъл, особено след изследване на Университета в Инсбърк, което бетонирало твърдението, че атрактивността е реципрочна на усмивката. Учените открили даже, че човек, който отначало е категоризиран като "неатрактивен", започва да се възприема като привлекателен щом започне да се усмихва.

6. Играйте с очите и устните си

Направено изследване от Международния журнал на козметичната наука открило, че гримът около очите има най-голямо влияние върху преценката на мъжете за женска атрактивност.

Друго изследване, проведено от Университета в Манчестър пък стига до заключението, че устните са най-атрактивната част от лицето на жената за мъжа. Затова, използвайте и двете, когато започнете разговор с мъж или се опитвате да привлечете вниманието му.

Източник: http://www.petel.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини