Запасните офицери обучаваха деца на бойни умения

Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва –Кърджали участва в VІ –ти национален ученически събор „Да приобщим децата към туризма” който се проведе от 27 до 30 юни 2013 г. в Национален ученически център по военно обучение с.Широко поле. Участваха  170 ученици от цялата страна. На събитието присъства  главния секретар на Националния съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва о.з. полк.Димитър Гогов, майор Евгени Енчев – зам.началник на Областен военен отдел гр. Кърджали, председателя на областния съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва о.з.подполк. Бойко Бенеков и секретаря на общинското ръководство на съюза Златко Колачев.

Учениците показаха умения по стрелба с въздушна пушка, ДАРТС, щафета ориентиране в местността и преминаване на въжен мост, построяване на палатков лагер, дърпане на въже, безопасно палене на огън и състезание по оказване на първа медицинска помощ.

От името на Областното и общинско ръководство на съюза и Областен военен отдел  бяха отличени  с грамоти и предметни награди победителите  в състезанието по стрелба с въздушна пушка и ДАРТС. 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини