Новогодишен бал в „Главатарски хан”, ротарианците с нови президенти

Гавраил Гавраилов поема щафетата от Роза Ташева

Ротарианците от клубовете в  Кържали,Момчилград и Златоград посрещнаха снощи в комплекса „Главатарски хан” с бал ротарианската нова година и приветстваха новите си  президенти. Според Конституцията на ротарианското движение Нова година настъпва на 1 юли  и символиката я свързва с кръговрата в природата. В навечерието на този ден ротарианците извършват ротация в мандатите на своите президенти. Всеки един от тях може,да бъде президент с мандат от една година.

  Новият президент на Ротари клуб в Кърджали е Гавраил Гавраилов. Той пое огърлицата- символ на председателските му функции от Роза Ташева. Връчи й специален плакет. При ротацията в клуба от Момчилград Адлен Шефкет  предаде поста на Динчер Ибрям. В Златоград президент ще бъде Младен Кънев, който поема щафетата от Здравко Димитров.

  Ротация имаше и при младите ротарианци до 18 години , членуващи в Интеракт-Кърджали.

  Извършена бе и още една ротация. Постът на асистент дистрикт гуверньор на зона 9 от Дистрикт /област/България заеман досега от Альоша Синабов бе поет от Панайот Панайотов.

   Тържествената церемония започна с ротарианската молитва към Всевишния. Приеми нашите молби цялото човечество да бъде изпълнено с доброта,живот,мир и любов,казаха в един глас ротарианците. Те изслушаха химна на Република България и на ротарианското движение.

 Да уважат своите приятели от Кърджали, Момчилград и Златоград бяха дошли ротарианци от клубовете София-Център, София-Тангра и София-Интернешенъл, Хасково и Хасково-Аида. Тук бяха и представители на Лайнс клуб-Кърджали. За да приветства местните ротарианци дойде и проф.Любен Атнасов от Хасково, който е един от основателите на ротарианското движение в България . Той е бил един от дистрикт гуверньорите на Дистрикт България.Тук бе и областният управител на Кърджали Бисер Николов.

   Топли привети от конгреса на Ротари в Лисабон предаде досегашният президент на клуба в Кърджали Роза Ташева. Панайот Панайотов пожела ротарианците да са по сплотени и толерантни.

 Смятам че Ротари клуба в Кърджали е добре подплатен с идеи. Те се подават и от Ротаракт и Интеракт. Готови сме да направим нови проекти в полза на обществото,каза Гавраил Гавраилов. Ветеранът Васил Байданов рецитира стихове на Пеньо Пенев.

 Проф.Любомир Атанасов подчерта,  че винаги с удоволствие идва в Кърджали, защото тук има истински приятели, приятели за цял живот.

  Младите ротарианци приветстваха с музика участниците в бала. Пя звездата на Езиковата гимназия Узай Кабакчъ. Звуча и „Излел е Дельо хайдутин”

  Своя лирика чете известната наш поетеса д-р Йорданка Господинова.

 По стара традиция ротарианците подхванаха голямо българско хоро.

Георги Кулов

Молитвата
Проф.Атанасов приветства областния управител на Кърджали
Младите също извършиха ротация
Ветераните Байданов и Атанасов
Хорото
Фоерверките
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини