Окончателно: Правят кризисен център за пострадали от домашно насилие в Димитровград

В източното крило на бившата Марбас болница ще се помещава Кризисния център, предлага съветникът Антония Филева

Кризисен център за подслон на жени и деца, претърпели домашно насилие със сигурност ще изграден в източното крило на бившата Марбас болница в Димитровград.

Това стана ясно по време на последното заседание на Общинския съвет вчера, когато бе разглеждана докладна по темата.

С нея бе дадено съгласие общинският имот на 2 етаж в сградата на бившата болница да бъде предоставен за ползване за 10-годишен срок на Фондация "Български център за джендър изследвания".

Неправителствената организация е кандидатствала и е одобрена за безвъзмездно финансиране на проекта  по линия на Програмата за хуманитарна помощ на посолството на САЩ. 

Едно от условията на финансиращия донор е било, срокът за ползване и управление на съвместния проект с Български център за джендър изследвания да не е по-малък от 10 години.

Припомняме, че в края на 2011 година същата фондация спечели финансиране по друг проект, чрез който бяха ремонтирани две от помещенията на втория етаж в сградата на Марбас болница. Български център за джендър изследвания от години работи по превенция на насилието върху жени и деца и е доставчик на различни социални услуги в Общините Хасково и Димитровград.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини